4. 5. 2014

Ribnica Riko hiše - Gorenje Velenje 27:35 (13:20)

Gorenje je po sedmem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške spet samo na vrhu prvenstvene lestvice. Aktualni državni prvaki iz Velenja so na nedeljskem gostovanju prepričljivo nadigrali ekipo Ribnice Rika hiš z rezultatom 35:27 (20:13).

 

 

 

 

 

 

RIBNICA RIKO HIŠE - GORENJE VELENJE 27:35 (13:20)

 

 

Ribnica - Športna dvorana, gledalcev: 300, sodnika: Kavalar in Cvetko (oba Celje).

 

 

Ribnica Riko hiše: Šega, Klarič, Abrahamsberg 4 (1), Markovič 3, Fink 1, Leban 7 (4), Nosan, Pahulje, Merhar 1, Batinič, Pucelj, Grebenc 9, Henigman, Atanasov 2, Andoljšek, Omahen.

 

 

Gorenje Velenje: Taletovič, B. Burić, Brglez, N. Cehte, Medved 9 (3), S. Burić 3, Cingesar, Skube 3, Golčar 4, Šoštarič 1, Papež 4, Vrečer, Gams 2, Nosan 1, Oštir, Dujmovič 6, Bećiri 2.

 

 

Sedemmetrovke: Ribnica Riko hiše 9 (5), Gorenje Velenje 3 (3).

 

 

 

Branilci naslova iz Šaleške doline so vse dvome o zmagi v deželi suhe robe razrešili v prvem polčasu in se znova zavihteli na vrh skupine za prvaka. Velenjčani imajo dve točki prednosti pred drugouvrščenimi Celjani, v zadnjih treh krogih pa se bodo pomerili še z Mariborčani, Sevničani in v zadnjem krogu v Rdeči dvorani v končnici za prvaka zelo vročimi bližnjimi tekmeci iz mesta ob Savinji.

 

 

Uvodna tretjina tekme je bila povsem odprta, nato pa so na ribniškem parketu zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Ivana Vajdla in na odmor odšli s prednostjo sedmih golov (20:13). Gosti v drugi polovici niso popustili in po pričakovanju osvojili obe točki v Ribnici.

 

 

V zmagoviti ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Niko Medved, v poraženi pa Jan Grebenc. Oba sta dosegla po devet golov.

 

 

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila mariborski Branik, ribniška pa bo gostovala v Sevnici. Obe tekmi bosta v soboto, 10. maja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14