13. 5. 2014

GEN-I Zagorje in Krim Mercator začenjata boj za naslov 23. državnega prvaka Slovenije

V finalu letošnje sezone v 1. A DRL za ženske se bosta pomerila GEN-I Zagorje in Krim Mercator. Prva finalna tekma bo na sporedu v sredo, 14. maja 2014, ob 20. uri v Zagorju, povratna pa v soboto, 17. maja, ob 18. uri v dvorani na Galjevici v Ljubljani.

 

 

Naslov državnega prvaka Slovenije za sezono 2013/14 si bo priigrala ekipa, ki bo v finalu boljša v skupnem seštevku obeh tekem. Skupni zmagovalec letošnjega finala si bo poleg lovorike za najboljšo ekipo v slovenski ligi priigral tudi vozovnico za evropsko ligo prvakov v naslednji sezoni 2014/15.

 

 

Krimovke v tej sezoni niso nastopale niti v rednem delu ligaškega tekmovanja niti v končnici od prvega do petega mesta, ampak so si nastop v velikem finalu zagotovile neposredno. Tako bosta finalni tekmi v Zagorju in Ljubljani za aktualne slovenske državne prvakinje (pokal za najboljšo ekipo so v prejšnji sezoni osvojile na Galjevici) tudi edini v slovenski ligi v sezoni 2013/14.

 

 

Kljub denarnim in drugim težavam se Krimove rokometašice pod vodstvom nove trenerke Marte Bon že nekaj časa pospešeno pripravljajo na finalni tekmi z Zagorjankami. Bonova ima na razpolago tudi vseh šest tujk (Andrea Penezić, Jelena Grubišić, Daniela Piedade, Anđela Bulatović, Katarina Krpež, Nina Wörz), po poškodbah znova trenirata Barbara Varlec-Lazović in Miša Marinček, tako da Bonova ne bo mogla računati le na poškodovano Majo Zrnec.

 

 

Rokometašice GEN-I Zagorja so v odsotnosti Krima Mercatorja zlahka osvojile prvo mesto med desetimi klubi v 1. A DRL za ženske. V rednem delu ligaškega tekmovanja so Zagorjanke na 18 tekmah dosegle 18 zmag, v končnici od 1. do 5. mesta pa so na osmih tekmah sedemkrat zmagale. Edine, ki so jih na 26 tekmah v slovenski ligi uspele spraviti na kolena, so bile igralke Zelenih dolin Žalca (v petem krogu končnice s 35:27).

 

 

Poleg dobrih iger v domači ligi je ekipa trenerja Bojana Voglarja odlično zastopala Slovenijo tudi v regionalni ligi. Toda v finalu državnega prvenstva trener Voglar ne bo imel na razpolago celotnega igralskega kadra, kajti med nosilkami igre bosta manjkali Pia Ugrin (bolezen) in Dominika Mrmolja (poškodba).

 

 

Letošnja tekmovalna sezona v prvi slovenski ligi za ženske je že 23. po vrsti v zgodovini samostojne države. Dosedanjih 22 naslovov prvakinj sta osvojila samo dva kluba: Krim je bil kar 19-krat najboljši v domačem ligaškem tekmovanju, Olimpija pa trikrat.

 

 

 

SPORED FINALA DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE:

 

 

 

Sreda, 14. maj 2014 (1. tekma):

 

 

ob 20.00: GEN-I Zagorje - Krim Mercator

 

 

 

Sobota, 17. maj 2014 (2. tekma):

 

 

ob 18.00: Krim Mercator - GEN-I Zagorje (dvorana na Galjevici)

 

 

 

1. A DRL ZA ŽENSKE - SEZONA 2013/14