14. 5. 2014

Prva tekma velikega finala v 1. A DRL za ženske v Zagorju se je končala z neodločenim izidom

Na prvi tekmi finala v prvi slovenski ligi za ženske sta se GEN-I Zagorje in Krim Mercator razšla brez zmagovalca. Končni izid dvoboja najboljših slovenskih ekip v ženski konkurenci v Zagorju ob Savi je bil 24:24 (13:15).

GEN-I ZAGORJE - KRIM MERCATOR 24:24 (13:15)

Zagorje - Športna dvorana, gledalcev: 700, sodnika: Kavalar in Cvetko (oba Celje).

GEN-I Zagorje: Pikl (1 obramba), Perić (16 obramb), Irman 5 (1), Rebolj 4, Vrbnjak, Okleščen 1, Bratec 2, Ferfolja, Zubak, Prašnikar, Gregorc 2, Ljubas 8 (3), Mitruševska 2.

Krim Mercator: Grubišić (7 obramb), Marinček (3 obrambe), Vučko, Urbančič, Abina, Piedade 3, Wörz 2, Mavsar 7 (2), Žabjek, Bulatović, Beganovič, Stefanišin, Lazović 3, Zulič, Penezić 4, Krpež 5 (1).

Sedemmetrovke: GEN-I Zagorje 6 (4), Krim Mercator 4 (3).

Izključitve: GEN-I Zagorje 6 minut, Krim Mercator 4 minute.

Večji del tekme so imele prednost aktualne državne prvakinje iz Ljubljane. Še osem minut pred koncem tekme je Krim Mercator vodil s štirimi zadetki razlike (22:18) in videti je bilo, da bo ekipa trenerke Marte Bon zanesljivo zmagala v Zagorju.

Toda končnica tekme je pripadla gostiteljicam. Do konca so namreč naredile delni izid 6:2 (polovico od šestih zadetkov za Zagorje je dosegla Neli Irman) in prva finalna tekma se je končala z rezultatom 24:24, potem ko je petnajst sekund pred iztekom igralnega časa izenačujoči gol za domačo ekipo - po Krimovem vodstvu s 24:21 - dosegla krilna igralka Iza Bratec.

Pri Zagorjankah sta bili najučinkovitejši Ivana Ljubas (8 zadetkov) in Neli Irman (5). Za Krim Mercator sta največ golov dosegli Tamara Mavsar (7) in Katarina Krpež (5).

Povratna tekma, na kateri bo padla dokončna odločitev o 23. državnem prvaku v ženski konkurenci v zgodovini samostojne Slovenije, bo v soboto, 17. maja, ob 18. uri v dvorani ZŠD Krim na Galjevici v Ljubljani.

SPORED IN IZIDI FINALA DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE:

Sreda, 14. maj 2014 (1. tekma):

GEN-I Zagorje - Krim Mercator 24:24 (13:15)

Sobota, 17. maj 2014 (2. tekma):

ob 18.00: Krim Mercator - GEN-I Zagorje (dvorana na Galjevici)

1. A DRL ZA ŽENSKE - SEZONA 2013/14