16. 5. 2014

Mariborčankam naslov kadetskih prvakinj

Pretekli konec tedna je bilo v Mariboru finalni turnir v kategoriji kadetinj. Naslov prvaka so v konkurenci Krima Mercatorja in novomeške Krke, osvojile igralke ŽRK Maribora.

Finalni turnir treh najboljših v kategoriji kadetinj je bil zadetek v polno, saj si je tri tekme ogledalo krepko čez 800 gledalcev. Med njimi so bili tudi vsi trije selektorji ženskih reprezentanc, torej Marta Bon (članice), Bojan Voglar (mladinke) in Milan Ramšak (kadetinje). In imeli so kaj videti, saj so dekleta prikazale zelo dobre igre. Prvič so prvakinje postale igralke Branika, ki so tako zaokrožile najuspešnejšo sezono kluba, saj so se članie vrnile v družbo najboljših. Drugo mesto je osvojila ekipa Krima Mercatorja, tretje pa Krka.

Za zmagovalke so igrale: Demi Mihelič, Eva Kopše, Estela Drobnič, Tjaša Trobas, Mia Želj, Teja Bobič, Blanka Krajnc, Lana Križanec, Valerija Kerhe, Branka Nakič, Nastja Ferenc, Anja Bratanič, Nina Horvat in Tjaša Stanko, ki je bila izbrana za najboljšo igralko turnirja. Najboljša vratarka je bila Maja Vojnovič (Krka), strelka pa Ana Abina (Krim Mercator).

Izidi: Branik – Krim Mercator 25:23 (12:8), Krim Mercator – Krka 24:19 (12:9), Branik – Krka 27:16 (15:8).

Končni vrstni red: 1. Branik, 2. Krim Mercator, 3. Krka Novo mesto