16. 5. 2014

Celje Pivov. Laško - Maribor Branik 45:31 (20:14)

Na derbiju devetega kroga v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi so se srečali rokometaši Celja Pivovarna Laško in Maribora Branika. V dvorani Zlatorog so na koncu zmagali Celjani kar s 14 zadetki razlike, končni izid pa je bil 45:31 (20:14).

 

 

 

 

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MARIBOR BRANIK 45:31 (20:14)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 1700, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Mlakar 1, Marguč 9 (3), Janc 1, Razgor 2 (1), Skube 2, Poteko 1, Miklavčič, Slišković 4, Zelenović 2, Bundalo 9, Mačkovšek 5, Lekai 2, Žvižej 5.

 

 

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič, Žmavc, Jamnik 7, Poklar 4, Razgor 1, Kodrin 3, Hrastnik 2, Fidel, Zarabec 8 (4), Kleč 3, Marić 3.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (4), Maribor Branik 6 (4).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12 minut, Maribor Branik 8 minut.

 

 

 

Celjski rokometaši so opravili še zadnje dejanje v letošnji 1. NLB Leasing ligi v domači dvorani Zlatorog. Pomerili so se s tretjeuvrščenim Mariborom, ki je v prejšnjem krogu v gosteh že ugnal do takrat vodilno Velenje. Ta zmaga sicer ni spremenila skoraj ničesar, saj se vijolični ne morejo več zavihteti na drugo mesto, odločitev o prvaku pa bo prav tako padla v zadnjem krogu v Velenju.

 

 

Pred tekmo se je domači klub simbolično poslovil od igralcev, ki gotovo zapuščajo celjske vrste. To so Gašper Marguč, Nikola Ranevski, Žiga Mlakar, Sebastian Skube, Mate Lekai, Borut Mačkovšek in Uroš Bundalo. Poleg slovesa od teh igralcev je celjski klub v čast navijačem dvignil pod strop dvorane dres z njihovim imenom, prav tako pa so prvič predstavili novo maskoto kluba.

 

 

Celjani so takoj po prvem sodniškem žvižgu prevzeli pobudo in si v uvodnih desetih minutah kljub temu, da so dvakrat imeli igralca manj, priigrali tri zadetke prednosti. Pred polovico prvega dela so prišli že do petih golov zaloge, razlika pa je nato še nekoliko narasla (20:14).

 

 

Na začetku drugega polčasa so domači ohranjali prednost iz prvega dela, po desetih minutah igre pa so prišli do takrat najvišje razlike na tekmi, ko je strelsko razpoloženi Uroš Bundalo zadel za plus osem (27:19). Zmagovalec je bil znan, vendar sta obe ekipi z zadetkom kaznovali vsako napako, o čemer priča tudi končni rezultat - 45:31 za pivovarje.

 

 

Najučinkovitejša strelca pri zmagovalcih sta bila Uroš Bundalo in Gašper Marguč, oba pa sta zadela po devetkrat. Na drugi strani je pri Mariboru Braniku Miha Zarabec dosegel osem golov.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14