17. 5. 2014

Krimovke po visoki zmagi proti Zagorjankam osvojile dvajseti naslov državnih prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so postale državne prvakinje Slovenije za tekmovalno sezono 2013/14. Na povratni finalni tekmi so v dvorani na Galjevici premagale GEN-I Zagorje s 37:25 (19:9) in osvojile 20. naslov v slovenski ligi.

 

 

KRIM MERCATOR - GEN-I ZAGORJE 37:25 (19:9)

 

 

Ljubljana - Dvorana ZŠD Krim na Galjevici, gledalcev: 450, sodnika Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

 

Krim Mercator: Grubišić (12 obramb), Stefanišin (7 obramb), Marinček (5 obramb), Vučko, Urbančič 1, Abina, Piedade 1, Wörz 2, Mavsar 11 (3), Žabjek, Bulatović 5, Beganović, Lazović 3 (1), Zulič 1 (1), Penezić 7, Krpež 6.

 

 

GEN-I Zagorje: Perić (11 obramb), Pikl (1 obramba), Irman 8, Rebolj 1, Vrbnjak 1, Okleščen 3, Bratec 2, Ferfolja, Zubak, Prašnikar 1, Gregorc 2, Ljubas 4 (1), Mitruševska 3.

 

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 5 (5), GEN-I Zagorje 2 (1).

 

 

Izključitve: Krim Mercator 6 minut, GEN-I Zagorje 0 minut.

 

 

 

Prva tekma velikega finala v 1. A DRL za ženske v letošnji sezoni se je v četrtek v Zagorju končala brez zmagovalca (24:24). Toda na povratni tekmi v dvorani na Galjevici so rokometašice Krima Mercatorja zlahka opravile z nasprotnicami in slavile kar z dvanajstimi goli prednosti - končni izid je bil 37:25.

 

 

Odločitev o 23. prvaku Slovenije v samostojni državi je padla že po prvem polčasu, ki ga je ekipa trenerke Marte Bon dobila z desetimi goli razlike (19:9). Gostje iz Zagorja, ki so znova nastopile brez Pie Ugrin (bolezen) in Dominike Mrmolja (poškodba), pri gostiteljicah je spet manjkala krilna igralka Maja Zrnec, niso bile kos krimovkam in dvomov o starih in hkrati novih prvakinjah Slovenije ni bilo več.

 

 

Domača ekipa je odlično začela odločilno tekmo za naslov prvakinj, gostje pod vodstvom trenerja Bojana Voglarja so prvi zadetek dosegle šele v osmi minuti, naslednjega pa v trinajsti. V Krimovih vratih je blestela hrvaška reprezentantka Jelena Grubišić, ki je že v prvem polčasu zbrala dvanajst obramb, njena soigralke pa so zadevale v protinapadih (predvsem Tamara Mavsar in Katarina Krpež).

 

 

Ivano Ljubas, najboljšo strelko ekipe iz Zagorja, ki je na prvi finalni tekmi državnega prvenstva dosegla osem golov, so Ljubljančanke tokrat precej bolje ustavile, saj jih je dosegla polovico manj. Zaradi visoke prednosti, odločene tekme in ponovne osvojitve naslova državnih prvakinj Slovenije je trenerka Bonova priložnost za igro in dokazovanje ponudila tudi kadetinjam Ani Abini, Aneji Beganovič in Urši Urbančič.

 

 

Kljub temu so se gostje v drugem polčasu uspele približati največ na devet zadetkov zaostanka, še višji poraz Zasavk pa je preprečila vratarka Andrea Perić, ki je skupaj imela kar enajst obramb. Pri Krimu Mercatorju sta bili najučinkovitejši Tamara Mavsar (11 golov) in Andrea Penezić (7), pri ekipi GEN-I Zagorje pa Neli Irman (8) in Ivana Ljubas (4).

 

 

 

SPORED IN IZIDA FINALA DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZA ŽENSKE:

 

 

 

Sreda, 14. maj 2014 (1. tekma):

 

 

GEN-I Zagorje - Krim Mercator 24:24 (13:15)

 

 

 

Sobota, 17. maj 2014 (2. tekma):

 

 

Krim Mercator - GEN-I Zagorje 37:25 (19:9)

 

 

 

1. A DRL ZA ŽENSKE - SEZONA 2013/14