20. 5. 2014

Skupščina Rokometne zveze Slovenije bo 11. junija v Ljubljani

Na današnji seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije (RZS) so sporočili, da bo skupščina RZS v sredo, 11. junija v Ljubljani. Na tej skupščini bo tudi padla dokončna odločitev o morebitnem nastopu slovenskih moških rokometnih klubov v regionalni ligi SEHA.

Današnja seja predsedstva RZS ni postregla s pomembnejšimi temami, člani predsedstva RZS pa so se seznanili s tekmovalnim sistemom v najmočnejšem domačem ligaškem tekmovanju za sezono 2014/15 v primeru nastopa dveh slovenskih klubov ali treh klubov (Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje in Maribor Branik) v tem regionalnem tekmovanju.

Ob tem je predsedstvo RZS sporočilo, da se bo pritožilo na kazen, ki jo je Evropska rokometna zveza (EHF) določila Urošu Zormanu. EHF je Zormana in krožnega napadalca Miho Žvižeja zaradi nešportnega obnašanja na zadnji kvalifikacijski tekmi z Ukrajino za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Katarju kaznovala s tremi tekmami prepovedi nastopa, kar pomeni, da ne bosta mogla nastopiti na dodatnih kvalifikacijskih tekmah z Madžarsko v Veszpremu (8. junij) oziroma Velenju (15. junij).

Na današnji seji je predsedstvo RZS skladno s statutom in zavoljo neplačevanja članarine oziroma prenehanja delovanja predlagala, da iz članstva RZS izbriše DŠŠ Celje, ŽRK Kranj, ŽRK Dolomiti Dobrava, ŽRK Borovnica, RK Slovenj Gradec, RD Merkur, RK Rudar Trbovlje, ŠD Radovljica, DRŠ Ina Dolgun, ŽRD Škofije, ŽRK Sevnica, RD Gorenjska, Zvezo rokometnih prvoligašev Slovenije, Slovensko društvo rokometnih sodnikov, Zvezo rokometnih drugoligašev in RK Kranj.