21. 5. 2014

Selektor moške reprezentance Boris Denič objavil seznam igralcev za tekmi z Madžarsko

Selektor slovenske moške reprezentance Boris Denič je obelodanil seznam 19 igralcev za dodatni kvalifikacijski tekmi z Madžarsko za nastop na svetovnem prvenstvu v začetku prihodnjega leta v Katarju. Slovenija se bo zbrala 28. maja v Zrečah, prvo tekmo z vzhodno sosedo bo igrala 8. junija v Veszpremu, povratno pa 15. junija v Velenju.


Na Deničevem seznamu je tudi organizator igre Uroš Zorman, ki ga je Evropska rokometna zveza (EHF) zavoljo nešportnega obnašanja na januarski tekmi z Ukrajino kaznovala s tremi tekmami prepovedi nastopa. Rokometna zveza Slovenije je na sedež EHF že poslala pritožbo in pri tem plačala tisoč evrov, hkrati pa od disciplinskega organa evropske krovne zveze zahtevala, da celoten postopek konča vsaj teden dni pred prvo tekmo v Veszpremu, ki se bo v nedeljo, 8. junija, pričela ob dokaj nenavadnem terminu - ob 14.30.


"Na mojem seznamu je tudi kaznovani Zorman, ki bo z nami vadil vse dokler ne bo dokončno znano ali je EHF zavrnila ali ugodila naši pritožbi. Za pomembna dvoboja ne moremo računati na kaznovanega Miho Žvižeja, zavoljo težav s križnimi vezmi bo manjkal Nenad Bilbija, Staš Skube ima težave s kolenom in je zanj sezona bržkone končana, zdravstvene težave lažje narave imata tudi Borut Mačkovšek in Marko Bezjak," je dejal selektor Boris Denič, ki na svoj seznam zaradi zdravstvenih težav ni uvrstil niti celjskega vratarja Matevža Skoka, namesto njega pa je povabil Klemna Ferlina.


Denič za izjemno pomembna dvoboja z Madžari torej ne more računati na nekatere igralce, prednost pred specialistom za posamična igralna mesta pa je namenil polivalentnim igralcem, kot so David Špiler, Vid Kavtičnik in Sebastian Skube, ki so uporabni na vsaj dveh igralnih mestih. Denič je zavoljo tega "žrtvoval" nekatere rokometaše, med drugim tudi krilnega igralca Gašperja Marguča. "Pri izbiri igralcev sem imel nekatere pomisleke. Namesto Marguča sem zavoljo vrnitve Jureta Natka v izbrano vrsto nato poklical Miklavčiča, Vida Kavtičnika pa pomaknil na položaj desnega krila. To so nekatere povsem logične kadrovske spremembe, ki pa jih zavoljo dolge odsotnosti Natka nisem mogel udejaniti," je izjavl Denič.


Slovenski rokometaši bodo priprave za letošnji reprezentančni vrhunec začeli v sredo, 28. maja, v svojem tradicionalnem taboru v Zrečah. Generalko za obračuna z Madžari bodo imeli v ponedeljek, 2. junija, ko bodo v mariborski dvorani Lukna gostili severne sosede iz Avstrije.


Na Deničevem seznamu za tekmi z Madžarsko so naslednji igralci:


*vratarji: Klemen Ferlin (Trimo Trebnje), Primož Prošt (Göppingen) in Gorazd Škof (Nantes)


*krilni igralci: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško) in Simon Razgor (Maribor Branik)


*zunanji igralci: Dean Bombač (Pays d'Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Borut Mačkovšek, David Miklavčič, Sebastian Skube (vsi Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Brest Meškov) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce)


*krožni napadalci: Uroš Bundalo (Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier) in Peter Pucelj (brez kluba).