22. 5. 2014

Igralci Maribora Branika so domačo ligaško sezono končali z visoko zmago poti Ribničanom

Rokometaši mariborskega Branika so v današnji tekmi zadnjega kroga 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) premagali Ribnico Riko hiše s 36:26 (20:15) in tako potrdili tretje mesto, kar je zgodovinski podvig za rokomet v Mariboru.

Mariborski rokometaši so domačo sezono končali z zmago nad Ribničani in osvojili končno tretje mesto v 1. NLB Leasing ligi, medtem ko so njihovi tekmeci iz dežele suhe robe končali na zelo dobrem četrtem mestu.

Izbranci mariborskega strokovnjaka Marka Šibile so zaznamovali drugi del državnega prvenstva, saj so po rednem delu vodilnim Velenjčanom odščipnili kar tri točke in Celjanom na petkovi tekmi v Rdeči dvorani omogočili naskok na naslov državnega prvaka.

Velenjčani so si na dvoboju z Ribničani edini zaostanek privoščili v sedmi minuti (2:3), od tedaj naprej pa so bili absolutni gospodarji, ko so povsem uveljavili svojo premoč v kakovosti in visoko zmagali. Najbolj učinkovit je bil Tine Poklar z osmimi goli, v gostujoči pa Alen Markovič s šestimi zadetki.


Maribor Branik - Ribnica Riko hiše 36:26 (20:15)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev 300, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

Maribor Branik: Škalički, Vran, Čudič, Štefanič 2, Žmavc, Jamnik 6, Poklar 8, Razgor, Kodrin 5, Hrastnik 2, Fidel 1, Zarabec 5 (1), Kleč 4, Marić 3.

Ribnica Riko hiše: Klarič, Perovšek, Abrahamsberg 2, Markovič 6, Fink 3, Leban 2 (1), Nosan 1, Merhar 1, Batinić 2 (1), Pucelj 3, Grebenc 4, Henigman 1, Atanasov 1, Omahen.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Ribnica Riko hiše 2 (2).

Izključitve: Maribor Branik 8, Ribnica Riko hiše 10 minut.

Rdeč karton: Perovšek (26.).