2. 6. 2014

Znani prvi finalisti državnega prvenstva v rokometu na mivki

Ajdovščina je minuli konec tedna gostila prvi kvalifikacijski turnir državnega prvenstva v rokometu na mivki. Med moškimi ekipami je slavila reprezentanca Omana, ki je sicer nastopala izven konkurence, med dekleti pa je bila najboljša domača ekipa RK Mivka.


Plažna različica rokometa, ki je se je svetu že dobro uveljavila, saj se že vrsto let odvijajo evropska in svetovna prvenstva, je navdušila številne obiskovalce. Izvedbo prvega kvalifikacijskega turnirja državnega prvenstva v rokometu na mivki, na katerem so nastopile primorske in ljubljanske ekipe, je RZS zaupala RK Mivka.


Ta je tudi imel največ uspeha v ženski konkurenci, saj je na odločilni tekmi ekipa RK Mivka premagala RK Piran za 2:1. V moškem finalu je Oman z 2:0 odpravil RD Koper 2013.


"S turnirjem smo zelo zadovoljni. Slovenske ekipe so v dveh dneh pokazale velik napredek, kar kaže, da imamo pri nas velik potencial tudi v rokometu na mivki. S pomočjo reprezentance Omana pa vsi videli, kako lepa in privlačna je lahko ta igra. Z organizacijo državnega prvenstva smo storili prve korake, da se približamo najboljšim," je povedal vodja tekmovanja Marko Cencič. Reprezentanca Omana je na zadnjem svetovnem prvenstvu v rokometu na mivki zasedla osmo mesto.


Prihodnjo soboto, 7. junija, sledi še drugi kvalifikacijski turnir državnega prvenstva v Mozirju (ekipe se lahko še prijavijo), 21. in 22. junija pa še finalni turnir v Termah Čatež. Tja so že uvrščene najboljše tri slovenske ekipe s turnirja v Ajdovščini.



KONČNI VRSTNI RED:


Moški:

1. Oman

2. RK Koper 2013

3. Team Ljubljana 

4. Stare kante

5. 7 majhnih jagru


Ženske:

1. RK Mivka 

2. RK Piran

3. Wajduski pokemoni


Najboljši igralec: Darjan Vojin (Team Ljubljana)

Najboljša igralka: Ekaterina Čečkova (RK Piran)

Najboljši vratar: Aleš Štavar (RD Koper 2013)

Najboljša vratarka: Neža Curk (Wajduski pokemoni)

Nagrada fair play: Maja Svetik (RK Mivka) in Asad al Hasani (Oman)