2. 6. 2014

V mariborski Lukni danes generalka z Avstrijo

Slovenska moška reprezentanca si je po uspešnem prvem delu kvalifikacij, kjer je v skupini s Švico, Ukrajino in Luksemburgom osvojila prvo mesto, priborila dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop v Katarju, pred njo pa sta zahtevni tekmi z Madžarsko. Slovenija bo priprave za "misijo Madžarska" začela v sredo, 28. maja, v Zrečah.



Prvo tekmo z vzhodno sosedo bo igrala 8. junija v Veszpremu, povratno pa 15. junija v Velenju. Pred tem se bo v onedeljek, 2. junija, ob 18. uri v prijateljski tekmi v Mariboru pomerila še z Avstrijo.



Selektorju slovenske reprezentance Borisu Deniću je bilo že pred začetkom priprav jasno, da na bližnjih dvobojih z Madžari ne bo mogel računati na kaznovanega Miho Žvižeja in Uroša Zormana ter poškodovanih Nenada Bilbije, Boruta Mačkovška, Staša Skubeta, Matevža Skoka ter Simona Razgorja. Naknadno sta poziv dobila Niko Medved in Mitja Nosan iz Gorenja.



Nocoj bodo slovenski rokometaši v dvorani Lukna imeli generalko za obračun z Madžari.  Tekma z Avstrijo se začne ob 18. uri. "Za nas bo to priložnost, da fantje ostanejo v tekmovalnem ritmu in da med njih razdelimo minutažo. Avstrija je spoštovanja vreden tekmec, za nas pa sta seveda najbolj pomembni tekmi z Madžarsko," je pred dvobojem z Avstrijo razmišljal Boris Denič, selektor slovenske reprezentance.



Na Deničevem seznamu so naslednji igralci - vratarji: Klemen Ferlin, Primož Prošt in Gorazd Škof; krilni igralci: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik , Luka Žvižej in Niko Medved; zunanji igralci: Dean Bombač, Marko Bezjak, Jure Natek, Jure Dolenec, David Miklavčič, Sebastian Skube, David Špiler, Uroš Zorman in Mitja Nosan; krožni napadalci: Uroš Bundalo, Matej Gaber in Peter Pucelj.