5. 7. 2014

Na pripravljalni tekmi v Celju slovenski mladinci visoko premagali reprezentanco Kuvajta

V okviru priprav za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji je moška mladinska reprezentanca Slovenije odigrala pripravljalno tekmo s Kuvajtom. V dvorani Golovec v Celju so slovenski mladinci visoko premagali izbrano vrsto Kuvajta z 32:16 (16:8).


SLOVENIJA - KUVAJT 32:16 (16:8)


Celje - Športna dvorana Golovec, gledalcev: 50, sodnika Kočevar in Lesar (ob Slovenija).


Slovenija: Kastelic (2 obrambi), Blaževič (3 obrambe), Škorc (1 obramba), Blagotinšek 2, Suholežnik, Gašperšič 1, Groff, Maroh 1, Janc 3 (1), Jurečič 1, Ovniček 3, Lapajne, Gjerek 2, Levc 3, Kodrin 5, Bratkovič 2, Jenko Bogdanič 1, Ban 2, Marušič 4, Šol 2 (2), Krnc, Korošec; trener: Ivezič.


Kuvajt: Buyabes (5 obramb), Altatan (4 obrambe), Alhamadi 1, Alghareeb 1, Hussain, Alsarag, Bashar, Radhaeim 4 (2), Aljadi 2, Alhenaif 1, Fisal, Aasem, Alfahad 3, Aisabea, Khalaf 4, Aljeemaz, trener: Nabeel.


Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Kuvajt 5 (3).


Izključitve: Slovenija 12 minut, Kuvajt 2 minuti.



Slovenska mladinska vrsta je v prvi pripravljalni tekmi na bližnje evropsko prvenstvo v Golovcu visoko premagala vrstnike iz Kuvajta, s katerimi je imela lani precej več dela. Kuvajt ni mogel slediti visokemu ritmu igre, ki so ga narekovali slovenski mladinci.


Strokovno vodstvo slovenske izbrane vrste je ponudilo po dvajset minut igre vsem trem vratarjem ter osemnajstim igralcem, kajti v tem drugem tednu priprav so z izjemo Luke Groffa, ki se iz Belgije priključi ekipi na sobotnem treningu in tekmi z Avstrijo, prisotni še vsi reprezentanti.


Na tekmi v Celju so gostitelji povedli s 6:1 in sredi prvega polčasa vodili že s plus deset. Samo enkrat so v tem obdobju gostom dovolili, da so se z delnim izidom 4:0 vsaj malce približali.


Prvi polčas se je končal s 16:8 v slovensko korist. V drugem delu se je razlika v prid ekipe selektorja Slavka Iveziča samo še povečevala, končni izid pa je bil 32:16.


Slovenski mladinci bodo v okviru priprav za EP v Avstriji (od 24. julija do 3. avgusta) odigrali še pripravljalno tekmo z Avstrijo. Tekma bo v soboto, 5. julija, v Slovenj Gradcu.