5. 7. 2014

Mladinke na zadnji tekmi v skupini D na SP na Hrvaškem z golom razlike izgubile proti Braziliji

Slovenske mladinke so se na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem v zadnjem krogu skupine D v Čakovcu srečale z reprezentanco Brazilije. V napeti končnici so Slovenke izgubile z 21:22 (12:9), kljub temu pa so se že pred zadnjim krogom uvrstile med šestnajst najboljših reprezentanc na svetu. V osmini finala bodo Slovenke igrale z Madžarsko.


SLOVENIJA - BRAZILIJA 21:22 (12:9)


Čakovec - Športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Elsayed in Rashed (oba Egipt).


Slovenija: Tripkovič (0 obramb), Golob (6 obramb), Hrovatič (7 obramb), Milakovič, Jurič 1, Mrmolja 3, Ferfolja, Jagurdžija 4, Melavc, Regner 1, Stanko 2, Ljepoja 1, Leški 2, Pirc, Ugrin 4, Pišek 3.


Brazilija: Moreschi (0 obramb), Fonseca Alves (10 obramb), Keller, Goncalves 1, Andrade, Barbosa Alves 6, Lima 4, Dias Minto 1, Da Cunha, Guarieiro 1, Pfiffer 1, Mateus 1, Dos Santos, Pessoa 7, Da Silva, Martins.


Sedemmetrovke: Slovenija 0, Brazilija 6 (6).


Izključitve: Slovenija 12 minut, Brazilija 6 minut.



Ženska mladinska reprezentanca Slovenije je nastop na SP na Hrvaškem v skupini D končala z dvema zmagama in tremi porazi. Po začetnih zmagah proti Kitajski in Tuniziji je ekipa selektorja Boajna Voglarja izgubila tri srečanja zapored, po porazih proti Romuniji in Rusiji pa je v napeti končnici z zadetkom razlike ostala praznih rok tudi proti Braziliji.


Kljub temu se je že pred zadnjim krogom uvrstila v osmino finala oziroma med šestnajst najboljših reprezentanc na svetu. Slovenija je osvojila četrto mesto v skupini D s štirimi točkami: pred njo so se uvrstile Rusija, Romunija in Brazilija, za njo pa Kitajska in Tunizija.


Zadnjo tekmo v skupini D so slovenske mladinke dobro začele, saj so povedle z 2:0, po manj kot osmih minutah pa so vodile že s 5:1. Nato so Brazilke naredile delni izid 4:1 in se v petnajsti minuti približale samo na minus ena (5:6).


Kljub temu je nadaljevanje prvega polčasa pripadlo slovenskim rokometašicam. Po dveh doseženih golih zapored so povedle z 8:5, nato pa so imele dvakrat že štiri zadetke prednosti - 11:7 v 25. minuti in 12:8 v 27. minuti.


V drugem polčasu so prvi zadetek dosegle Slovenke in spet imele plus štiri (13:9), zatem pa so Brazilke odgovorile z delnim izidom 3:0. Nasprotnice so naše mladinke ujele pri rezultatu 14:14 v 38. minuti, Južnoameričanke pa so prvič na tekmi v Čakovcu povedle pri 16:15 v 43. minuti.


Trije zaporedni goli so slovenskim rokometašicam znova prinesli vodstvo z 18:16, a so Brazilke v 48. minuti spet izenačile rezultat na 18:18. V 50. minuti je bilo spet izenačeno (19:19), nato pa sta Tjaša Stanko in Nataša Ljepoja poskrbeli za vodstvo Slovenije z 21:19.


Ko je že bilo videti, da se nasmiha slovenska zmaga, pa je sledil nov preobrat. Naše igralke v zadnjih devetih minutah niso uspele doseči nobenega zadetka, brazilska reprezentanca pa tri in tekma se je končala z minimalno zmago Brazilk z 22:21.


Za Slovenijo sta največ zadetkov dosegli Amina Jagurdžija in Pia Ugrin (po štiri), za Brazilijo pa C. G. Pessoa (7) in A. Barbosa Alves (6).


Končna lestvica v skupini D: 1. Rusija 10 točk, 2. Romunija 8, 3. Brazilija 6, 4. Slovenija 4, 5. Kitajska 2, 6. Tunizija 0.


V osmini finala se bo Slovenija pomerila z reprezentanco Madžarske. Ta je v skupini C osvojila prvo mesto, potem ko je na petih tekmah petkrat zmagala in zbrala maksimalnih deset točk. Madžarke so premagale Francijo, Portugalsko, Švedsko, Japonsko in Kongo.



SVETOVNO PRVENSTVO ZA MLADINKE - HRVAŠKA 2014Ženska mladinska reprezentanca na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem izgubila proti RusijiSlovenske mladinke v tretjem krogu SP doživele prvi poraz - boljša reprezentanca RomunijeV drugem krogu svetovnega prvenstva na Hrvaškem slovenske mladinke boljše od TunizijeSP za mladinke: Slovenke v prvem krogu premagale Kitajsko s šestimi goli razlikeSlovenske mladinke (U-20) v soboto začenjajo nastop na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem