5. 7. 2014

V 1. NLB Leasing ligi 14 klubov v sezoni 2014/15, najboljši štirje v končnico za prvaka

Združenje klubov 1. NLB Leasing lige je sprejelo odločitev o tekmovalnem sistemu v sezoni 2014/15. V moški prvoligaški konkurenci bo nastopilo 14 klubov, po odigranih 26 krogih pa bo sledila končnica štirih najboljših klubov za prvaka.


Po odpovedi nastopa slovenskih klubov v regionalni ligi SEHA (skupščina RZS je v sredo, 2. julija, na izrednem zasedanju zbora članov razveljavila junijski sklep o včlanitvi slovenske zveze v SEHO) je sledila sprememba tekmovalnega sistema. Združenje prvoligašev je na zadnji seji potrdilo tekmovalni sistem za sezono 2014/15.


V naslednji sezoni bo v 1. NLB Leasing ligi nastopilo 14 klubov. Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Maribor Branik, Ribnica Riko hiše, Trimo Trebnje, Sevnica, Istrabenz Plini Izola, Jeruzalem Ormož, Krka, Slovan, Sviš Ivančna Gorica in Krško, ki so v minuli sezoni nastopali v 1. NLB Leasing ligi, ostajajo v prvoligaški druščini, pridružila pa se jim bosta še Slovenj Gradec 2011 in Loka 2012, najboljši ekipi minule sezone v 1. B SRL.


V rednem delu tekmovanja, ki se bo začelo prvi vikend v septembru, bo na sporedu 26 krogov (po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh). Nato bodo štirje najboljši klubi odigrali končnico za prvaka na izpadanje: v polfinalu bodo igrali na dve zmagi, v finalu pa na tri.


Za preostalih deset klubov, ki se ne bodo uvrstili v končnico za prvaka, bo tekmovalne sezone konec že po rednem delu (po 26 krogih), torej v prvi polovici maja. Iz lige bosta izpadla zadnja dva kluba (13. in 14. mesto).



Pari 1. kroga v 1. NLB Leasing ligi (6./7. september 2014):


Slovenj Gradec 2011 – Gorenje Velenje
 

Jeruzalem Ormož – Krško
 

Istrabenz Plini Izola – Krško
 

Trimo Trebnje – Sviš Ivančna Gorica
 

Krka – Slovan
 

Celje Pivovarna Laško – Loka 2012
 

Sevnica – Maribor Branik.