7. 7. 2014

Svetovno prvenstvo za mladinke na Hrvaškem: Slovenke v osmini finala izgubile z Madžarkami

V osmini finala svetovnega prvenstva na Hrvaškem se je ženska mladinska reprezentanca Slovenije pomerila z Madžarsko. Na tekmi v Dugem Selu je bila uspešnejša izbrana vrsta Madžarske, ki je na koncu zmagala s šestimi goli razlike - rezultat je bil 26:20 (15:12).

MADŽARSKA - SLOVENIJA 26:20 (15:12)
Dugo Selo - Športna dvorana, gledalcev: 200, sodnika: Bethmann in Tzaferopoulos (oba Grčija).

Madžarska: Ferenczi (5 obramb), Szemerey (6 obramb), Biro (0 obramb), Majer, Hajtai 1, Sirian 1, Virag 3 (1), Kurucz 3, Szekerczes 4 (2), Korsos 3, Dombi, Meszaros, Walfisch 5, Gyimesi, Lukacs 2, Toth 4 (1).

Slovenija: Tripkovič (0 obramb), Golob (2 obrambi), Hrovatič (6 obramb), Milakovič 1, Jurič, Mrmolja 7, Ferfolja 3 (3), Jagurdžija, Melavc, Regner 1, Stanko 2, Ljepoja 1, Leški 1, Pirc, Ugrin 3 (2), Pišek 1.

Sedemmetrovke: Madžarska 5 (4), Slovenija 6 (5).
Izključitve: Madžarska 6 minut, Slovenija 12 minut.

Tekmo osmine finala proti Sloveniji v Dugem Selu so bolje začele Madžarke, ki so v skupinskem delu na petih tekmah petkrat zmagale proti Franciji, Portugalski, Švedski, Japonski in Kongu. Povedle so z 2:0, 3:1 in 5:3, toda nato so slovenske mladinke naredile delni izid 6:5 in si priigrale prvo vodstvo na tekmi - 6:5 v enajsti minuti.

Nato je prišlo do treh izenačenj zapored (6:6, 7:7, 8:8). Madžarke so nato večkrat imele dva zadetka prednosti (10:8, 11:9, 12:10, 13:11), v zadnjih dveh minutah prvega polčasa pa je ekipa selektorja Janosa Hajduja dosegla dva gola in prvič na tekmi dosegla plus tri (15:12).

Toda začetek drugega polčasa je minil v znamenju Slovenk, ki so zaporedoma dosegle tri zadetke in v 36. minuti izenačile rezultat na 15:15.

Ampak madžarske mladinke so odgovorile z delnim izidom 4:0 in v 43. minuti je bila njihova prednost do takrat najvišja (19:15).

V 46. minuti je celo narasla na pet golov (21:16), po madžarskem vodstvu s 23:18 pa so mlade Slovenke dosegle dva gola in dobrih pet minut pred koncem so zaostajale samo za tri (20:23).

A končnica tekme je spet pripadla reprezentanci Madžarske, ki je poskrbela za delni izid 3:0, tako da se je končalo z rezultatom 26:20.

SVETOVNO PRVENSTVO ZA MLADINKE - HRVAŠKA 2014Mladinke na zadnji tekmi v skupini D na SP na Hrvaškem z golom razlike izgubile proti BrazilijiŽenska mladinska reprezentanca na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem klonila proti RusijiSlovenske mladinke v tretjem krogu SP doživele prvi poraz - boljša reprezentanca RomunijeV drugem krogu svetovnega prvenstva na Hrvaškem slovenske mladinke boljše od TunizijeSP za mladinke: Slovenke v prvem krogu premagale Kitajsko s šestimi goli razlikeSlovenske mladinke (U-20) začenjajo nastop na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem