10. 7. 2014

Moška mladinska reprezentanca je gostovanje v Iranu začela z zmago nad gostitelji

Prvo od štirih tekem, kolikor jih ima po programu slovenska mladinska reprezentanca do 20 let v Iranu, so odigrali z domačo mladinsko vrsto. Potem ko so v skoraj 80-milijonsko državo in 12-milijonsko perzijsko prestolnico Teheran prispeli v zelo zgodnjih jutranjih urah, so imeli prvo tekmo že popoldne, ki so jo dobili z 22:20 (8:10).



IRAN - SLOVENIJA 20:22 (10:8)



Teheran - Športna dvorana, sodnika: Tavekali in Valadkhani (oba Iran).



Iran: Kazani (1 obramba), Abedi (4 obrambe), Mahmed, Golab, Shamle 1, Shaveizi, Seidali, Taheri 4, Sadegzadah 2, Ramezani, Kabirian 3, Kazemi, Norozi 9, Yasafi 1, Kardian, trener: Taheri.



Slovenija: Kastelic (10 obramb), Blaževič (7 obramb), Blagotinšek 2, Suholežnik, Groff 1, Maroh, Janc 4 (1), Jurečič 3, Ovniček 3, Lapajne, Gjerek 1, Levc 2, Kodrin 2, Bratkovič 2, Jenko-Bogdanič, Šol 1, trener: Ivezič.



Sedemmetrovke: Iran 6 (2), Slovenija 1 (1).



Izključitve: Iran 6 minut, Slovenija 12 minut.




V izenačenem srečanju, ki so ga odigrali v dvorani iranske rokometne zveze, kjer domači igrajo tekme domačega in azijskega prvenstva, so imeli pobudo na začetku srečanja naši mladinci. Po izenačenju so bili do konca prvega dela v prednosti domačini. Slovenci so izgubili več žog kot na nekaj zadnjih srečanjih, res pa je , da je iranska reprezentanca precej močnejša od kuvajtske, s katero so igrali zadnja srečanja.



Podoben potek smo videli tudi v večjem delu drugega dela. Slovenci so vztrajno lovili prednost domačih in kar nekajkrat zapravili priložnost za preobrat. To jim je uspelo v zadnjih desetih minutah, ko so pokazali, da se znajo zbrati v odločilnih trenutkih. Rezultat ni tako pomemben, saj gostovanje služi preverjanju in iskanju optimalnih igralnih različic, ki naj bi do prave forme pripeljale šele ob odhodu na evropsko prvenstvo.



Danes zvečer bo v drugem srečanju nasprotnik članska izbrana vrsta Irana, za katero sicer ne bo nastopil glavni zvezdnik, igralec Veszprema Jamaili. (rp)