12. 7. 2014

Na zadnji tekmi v Iranu slovenski mladinci izgubili proti članski reprezentanci domačinov

Na zadnji tekmi petdnevne turneje v Iranu se je moška mladinska reprezentanca Irana še drugič pomerila z A selekcijo gostiteljev. Oslabljena slovenska izbrana vrsta je tekmo v Teheranu po izenačenem prvem polčau (17:17) na koncu izgubila s petimi goli razlike - 26:31.

IRAN - SLOVENIJA (U-20)  31:26 (17:17)

Teheran - Športna  rokometna dvorana Teheran, sodnika: Hedarpoor in Khuukpoor (oba Iran).

Iran: Said, Asad (6 obramb), Said (4 obrambe), Rahmati 3, Nosrati Sh. 3, Mahryar 3, Nosrati K. 2, Samsami, Kazemi 4, Kiani, Sekenari 5 (2), Mousavi 2, Abuei, Rajabi 1, Barbat 3,Karamtan 2, Rezaei 2, trener: Maček.

Slovenija: Kastelic (4 obrambe), Blaževič (4 obrambe), Blagotinšek 4, Suholežnik, Groff, Maroh 2, Janc 7 (2), Jurečič 4, Ovniček 2, Gjerek 1, Levc 2, Bratkovič 3, Jenko Bogdanič 1, trener: Ivezič.

Sedemmetrovke: Iran 2 (2), Slovenija 2 (2).

Izključitve: Iran 2 minuti, Slovenija 12  minut.

Tudi tokrat je reprezentanca Slovenije nastopila brez treh poškodovanih igralcev, tako da je moral selektor Slavko Ivezič večkrat poseči po neobičajnih rešitvah. Na trenutke je, da bi ohranil visok ritem igre, na krilu v napadu igral krožni napadalec Suholežnik. Prvi polčas je bil vseskozi izenačen in takšen je bil tudi rezultat po tridesetih minutah (17:17).

Najbolj nezbrano igro na gostovanju v Iranu so naši prikazali v začetku drugega polčasa, ko kar sedem minut niso zadeli niti enkrat. Na nasprotni strani so Iranci dosegli pet golov in in na semaforju je bilo 22:17 za domače rokometaše.

Le deset minut kasneje so imeli naši mladinci dve žogi za izenačenje, a so jih zapravili, Iranci pa so po napakah Slovencev spet povedli za tri. Te prednosti niso več izpustili iz rok. Nezbranost je bila zaradi manjkajočih treh igralcev in utrujenosti  po štirih zaporednih tekmah prevelika za slovenske mladince. V zadnjem delu so izgubili preveč žog in ob koncu je bil rezultat 31:26 za Iran, ki ga kot selektor vodi Slovenec Borut Maček.

Mladinska reprezentanca Slovenije je na gostovanju v Iranu v celoti zapustila dober vtis in povsem izpolnila pripravljalne cilje. Dopoldne na dan zadnje tekme so igralci dobili prosto za skupni ogled Teherana. (rp)