14. 7. 2014

Kadetska reprezentanca začenja s pripravami za nastop na svetovnih olimpijskih igrah mladih

Kadetska reprezentanca Slovenije, ki danes začenja s pripravami za olimpijske igre mladih, je pretekli teden odigrala dve pripravljalni tekmi proti mladinski reprezentanci Kuvajta, ki je na pripravah v Zrečah.



Ker sta bili tekmi dogovorjeni naknadno, je naša reprezentanca nastopila v precej okrnjeni sestavi. Precej igralcev je bilo še na dopustu, Blaž Janc in Urh Kastelic pa sta na pripravah mladinske reprezentance Slovenije, ki se pripravlja za evropsko prvenstvo v Avstriji.



Prvo srečanje v Zrečah so mladi Slovenci dobili z rezultatom 23:21 (11:8). Za Slovenijo je nastopilo samo deset igralcev (Urbič, Sokolič, Husar, Malus, Cvetko, Krečič, Grošelj, Marguč, Kikanović in Beđeti).



Tudi drugo srečanje se je končalo v korist Slovencev in sicer s 30:22 (14:9). S prve tekme sta zaradi manjših poškodb manjkala Malus in Husar, ekipi pa so se pridružili vratar Tomaž Cvetko, Kavčič in Kotar.



Trener reprezentance je bil glede na to, da fantje praktično dva meseca niso imeli žoge v rokah, bil  zadovoljen s prikazanim. Borbenost in želja sta bili na zares visokem nivoju, najbolj pa je pešala realizacija, kar pa je glede na prej rečeno povsem razumljivo.