16. 7. 2014

Mladinci v okviru priprav za nastop na EP v Avstriji nadigrali Kuvajt v Slovenj Gradcu

V okviru priprav za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji se je moška mladinska reprezentanca Slovenije spet pomerila z izbrano vrsto Kuvajta. V Slovenj Gradcu so slovenski mladinci zmagali kar s 13 goli razlike, na koncu pa je bil rezultat 28:15 (15:9).

SLOVENIJA - KUVAJT 28:15 (15:9)

Slovenj Gradec - Športna dvorana, sodnika: Lah in Sok (oba Slovenija).

Slovenija: Kastelic (6 obramb), Blaževič (3 obrambe), Škorc (4 obrambe), Blagotinšek 1, Suholežnik 1, Groff, Maroh 2, Janc 3 (1), Jurečič 2, Ovniček, Gjerek, Levc 7, Kodrin 5, Bratkovič 2, Jenko Bogdanič 4, Korošec 1, trener: Ivezič.

Kuvajt: Ali (4 obrambe), Altatan (4 obrambe), Alhamadi 3 (1), Taqi, Talil, Altady 3, Rapaei 2, Alfarat 1, Faisal 1, Almulla, Aasem 1, Favaz, Saaer 2, Khalaf, Aljeemaz, Baljushi 2, trener: Nabeel.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (1). Kuvajt 3 (1).

Izključitve: Slovenija 4 minute, Kuvajt 8 minut.

Kar precej spremenjena postava reprezentanca Kuvajta, ki je po porazih s slovensko kadetsko reprezentanco s priprav v Sloveniji nekaj igralcev poslala domov, trener pa je vpoklical nekaj novih, se je v drugem srečanju z našo mladinsko vrsto odrezala bolje kot prvič. Selektor Slavko Ivezič je na predzadnji tekmi pred odhodom na EP imel priložnost preizkusiti še nekaj obrambnih in napadalnih inačic.

Gostje iz Kuvajta so se dobro branili in v prvih desetih minutah prejeli le tri zadetke, vendar v tem času uspeli dati samo enega. Naši mladinci so se malce odlepili, vendar konkretneje (za štiri zadetke) šele v 20. minuti in nato še bolj do konca prvega dela, ki so ga dobili s 15:9.

Sredi drugega polčasa so gostje prišli na minus pet, kajti na semaforju je bilo 20:15 za Slovenijo. Nekaj kasneje je bila razlika v našo korist sicer malce višja, a trener Ivezič ni bil zadovoljen in je v minuti odmora postavil igralcem pogoj za razliko ob koncu tekme, sicer sledi še dodatni trening. Igralci so nalogo do konca opravili tako, kot se je od njih tudi pričakovalo.

V petek, 18. julija, bo v Slovenj Gradcu še ena tekma s Kuvajtom. (rp)