30. 8. 2014

Igralci Celja Pivovarne Laško v superpokalu v Portorožu premagali Sviš z devetimi goli razlike

Na superpokalni tekmi v Portorožu za leto 2014 sta se pomerili ekipi Celja Pivovarne Laško in Sviša iz Ivančne Gorice. Po pričakovanju so bili na igrišču na teniškem stadionu v ŠRC Marina uspešnejši igralci Celja Pivovarne Laško, ki so zmagali z devetimi goli razlike - končni rezultat je bil 31:22 (14:6).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - SVIŠ IVANČNA GORICA 31:22 (14:6)

Portorož - ŠRC Marina, gledalcev 600, sodnika: Backović in Nahtigal (oba Ljubljana).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (7 obramb), Skok (10 obramb), Kastelic (3 obrambe), Blagotinšek 2, Ivić 4 (1), Kaučič, Janc 2, Razgor 2, Marguč 1 (1), Poteko 1, Miklavčič 2, Slišković 3, Zarabec 4, Kodrin 4, Kasal 4, Žvižej 2 (1).

Sviš Ivančna Gorica: Prašnikar, Slapničar (13 obramb), Tekavec, Nered, Potokar 1, Marušič 7 (3), Zavodnik 1, S. Stopar, Pekolj 1, Košir, Kalabić 4, Marinčič 3, Kristan, G. Stopar 2, Bučar 1, Košir 2 (1).

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (3), Sviš Ivančna Gorica 5 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6 minut, Sviš Ivančna Gorica 4 minute.

Premierna domača uradna tekma v sezoni 2014/15 se je po pričakovanju končala z zmagoslavjem celjskih rokometašev. V minuli sezoni državni in pokalni zmagovalci so na prvi tekmi na prostem v Sloveniji pod žarometi teniškega štadiona v slovenskem obmorskem biseru ugnali tekmece iz Ivančne Gorice. Celjani so se tako po številu zmag na superpokalu izenačili z Velenjčani: pred letošnjim zmagoslavjem slavili še v letih 2007 in 2010, Velenjčani v letih 2009, 2011 in 2012, Koprčani pa so bili najboljši leta 2008.

Na revijalni tekmi ni bilo veliko tekmovalnega naboja, nekaj je temu botrovala prevelika razlika v kakovosti med rokometaši iz Celja in Ivančne Gorice. A tudi obisk na tukajšnjem teniškem štadionu je bil veliko manjši, kot so prireditelji in akterji tekme pričakovali.

Celjani so odločno odprli tekmo, med člani uvodne zasedbe pa je bil tudi slovenski krilni reprezentant Luka Žvižej, ki se je v jutranjih urah na dan tekme razveselil rojstva dvojčkov Krisa in Jana. Izbranci celjskega trenerjaBranka Tamšeta so bili vseskozi v vodstvu, čeravno se jim pozna, da zavoljo številnih okrepitev še vedno niso uigrani.

Vse dvome o zmagi so razrešili v prvem polčasu (v 18. minuti so vodili z 8:2), ko so si priigrali lepo zalogo osmih golov - bilo je 14:6. V nadaljevanju so jo navzlic številnim menjavam brez težav zadržali. Po golu Slovaka Michala Kasala so v 41. minuti prvič povedli za deset (20:10), nato pa se je razlika ves čas gibala od sedmih do devetih zadetkov.

Za Celje Pivovarno Laško so največ golov dosegli Šime Ivić, Miha Zarabec, Tilen Kodrin in Michal Kasal (po 4), za Sviš iz Ivančne Gorice pa Tilen Marušič (7) in Elvir Kalabić (4).

REZULTATI DOSEDANJIH TEKEM SUPERPOKALA ZA MOŠKE:

2014 - Portorož: Celje Pivovarna Laško - Sviš Ivančna Gorica 31:22 (14:6)

2012 - Sevnica: Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško 28:24 (13:11)

2011 - Trbovlje: Gorenje Velenje - Cimos Koper 33:28 (16:12)

2010 - Maribor: Celje Pivovarna Laško - Maribor Branik 34:28 (18:14)

2009 - Maribor: Gorenje Velenje - Trimo Trebnje 29:25 (15:12)

2008 - Koper: Cimos Koper - Trimo Trebnje 37:26 (17:10)

2007 - Velenje: Celje Pivovarna Laško - Gorenje 30:23 (14:13).

Foto: Slavko Kolar