19. 9. 2014

Veplas Velenje - Naklo Peko Tržič 17:18 (7:7)

Veplas Velenje - Naklo Peko Tržič 17:18 (7:7)

Velenje - Rdeča dvorana. 100 gledalcev. Sodnika: Knez in Košir.

Veplas Velenje: Amon Edita (17 obramb), Naglič 5 (4), Nakić Milka 3 (3), Amon Ines 2, Ferenc, Finkšt, Mičić 2, Majerič 1, Nakić Branka 1, Tomić 3, Tabaković , Simić, Pajić.Trener: Snežana Rodić.

Naklo: Klemenčič (10 obramb), Mandelc, Praprotnik, Gaber, Fister 6 (3), Vertačnik, Završnik, Košir, Pihlar 5, Drnovšek, Fuchs 1 (1), Tomasović 3, Drolc, Korošec, Škrjanec 3. Trener: Pegi Berce.

Sedemmetrovke: Velenje 7 (9), Naklo 4 (5).

Izključitve: Velenje 4, Naklo 2 minuti.


V petek, 19. septembra se je začelo 24. državno prvenstvo za rokometašice, in sicer s tekmo med domačimi rokometašicami Veplasa in gostjami iz Naklega, ki so jo presenetljivo dobile Gorenjke.

 

Tekma je bila skoraj vseh 60 minut zelo izenačena. Obe ekipi v letošnji sezoni nastopata zelo okrnjeni, predvsem Velenjčanke, zato je tekma imela priokus dvoboja dveh mladinskih ekip. Dve točki pa sta pripadli gostujočim rokometašicam, ki so prikazale več borbenosti in veliko željo po zmagi, zato so se slednje na koncu prešerno veselile pomembne zmage. Neizkušenost domače ekipe, premalo homogenosti in brez idej v napadu, so ključni pokazatelji poraza in slabe predstave velenjskih rokometašic. Edina svetla točka pri domačih je bila vratarka Edita Amon, ki je preprečila morebiti celo visoko zmago Nakla.

Velenjčanke v naslednjem krogu (sreda, 24.9. ob 19.00) čaka težko gostovanje na Galjevici pri Krimu Mercatorju.