27. 9. 2014

Jeruzalem Ormož - Istrabenz Plini Izola 30:27 (13:12)

Igraci Jeruzalema Ormoža imajo po štirih krogih v 1. NLB Leasing ligi polovično uspešnost. V četrtem krogu so Ormožani v domači dvorani premagali Istrabenz Pline Izolo s tremi goli razlike, končni rezultat pa je bil 30:27 (13:12).





JERUZALEM ORMOŽ - ISTRABENZ PLINI IZOLA 30:27 (13:12)


Ormož - Dvorana na Hardeku, gledalcev: 200, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Deržek (Ajdovščina).


Jeruzalem Ormož: Bratanović, Kolmančič 3, Rajšp 2, Kocbek 5, Bogadi 6, Radujković 2, Čudić 10 (4), Gregorc, R. Cvetko, T. Cvetko, Petrovič, Mesarič 1, Grizolt, Balent, Veselko 1, Topolovec.


Istrabenz Plini Izola: Žgavec 2, Kević, Jurič 1, Grbec, Božič 5 (1), Pucelj, Gomezelj, Velkavrh 4, Grlj, Čosić 9, Vončina, Vukovič 1, Popovič 5.


Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 4 (4), Istrabenz Plini Izola 2 (1).


Izključitve: Jeruzalem Ormož 8, Istrabenz Plini Izola 6 minut.


Rdeč karton: Velkavrh (Istrabenz Plini Izola, 33. minuta).



"Vinarji" iz Ormoža so dosegli drugo zmago v državnem prvenstvu, po zmagoslavju nad rokometaši iz Krškega so ugnali še tekmece iz Izole, ki so v dosedanjem delu zabeležili le eno zmago.


Prleki so sijajno odprli tekmo in povedli s 5:1, a so jih Primorci hitro ujeli in izenačili na 6:6. Do konca prvega polčasa se je odvijal izenačen boj, v začetku drugega pa so Ormožani znova odločno pohodili stopalko za plin in si priigrali pet, sredi drugega polčasa pa že sedem golov prednosti. V zadnji četrtini tekme so močno popustili, a vendarle dosegli zmago.


V domači ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Bojan Čudič z desetimi goli, v gostujoči pa je Elvin Čosić dosegel enega manj.


Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, izolska pa bo na domačem igrišču gostila velenjsko Gorenje. Obe tekmi bosta v soboto, 4. oktobra.



1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15