27. 9. 2014

V prvem krogu evropske lige prvakov Celjani doma izgubili z Vardarjem z golom razlike (26:27)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so evropsko ligo prvakov v tekmovalni sezoni 2014/15 začeli s porazom. Celjani so v prvem krogu v skupini C v dvorani Zlatorog izgubili proti Vardarju iz Skopja s 26:27 (12:12).


CELJE PIVOVARNA LAŠKO - VARDAR 26:27 (12:12)


Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 3500, sodnika: Johansson in Kliko (oba Švedska).


Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Blagotinšek 2, Ivić, Žuran, Janc 3, Razgor, Marguč, Poteko 2, Skok, Miklavčič 2, Slišković 2, Zarabec 10 (2), Kodrin, Pešić, Kasal, Žvižej 5 (3).


Vardar Skopje: Šterbik, Lacković, Brumen, Pribak 2, Terzić, Toskić 2, Milić, Marković, Karačić, Dujšebajev 8, Abutović, Lazarov, Dibirov 11 (5), Gorbok, Šiškarev, Čipurin 2.


Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 9 (5), Vardar Skopje 8 (5).


Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Vardar Skopje 12.


Rdeča kartona: Lacković (42.), Pribak (56.).



Celjski rokometaši so boje v "skupini smrti" lige prvakov začeli s porazom. Zvezdniški Vardar iz Skopja, ki si želi nastopiti na sklepnem turnirju v Kölnu, v ta namen pa je svoje vrste okrepil z nekaterimi zvenečimi imeni, je mlade pivovarje strl šele v zadnjih 15 minutah, ko nikakor niso spravili žoge v gol makedonskega moštva.


Uvod tekme je bil sicer za Celjane slab. Strel Blaža Janca je ubranil Šterbik, Luka Žvižej je dobil dvominutno kazen, Vardar pa je vodil z 2:0. A so se izbranci Branka Tamšeta zbrali, z dobro obrambo, na čelu z Matevžem Skokom, pa onemogočili tekmece. Izid so najprej poravnali, nato pa prvič na tekmi prek Mihe Zarabca povedli s 3:2. Ko je Vid Poteko zadel za 5:3, je gostujoči trener Raul Gonzales vzel prvo minuto odmora.


To ni predramilo njegovih igralcev, ki so v napadu igrali brez prave ideje. Na drugi strani so Celjani izkoriščali priložnosti, polnili gol Vardarja, po golu Blaža Blagotinška za 11:5 pa je Gonzales vzel še drugi odmor. Ta je makedonske zvezdnike prebudil, saj so v 28. minuti poravnali na 11:11, minuto kasneje povedli, Zarabec pa je pred odhodom na odmor poskrbel za izenačenje na 12:12.


Drugih 30 minut so slovenski prvaki začeli z dvema goloma. Dobro je v napadu igral Zarabec, Vardar pa je držal stik po zaslugi Timurja Dibirova. Domačini so odgovorili s tremi zadetki, gosti pa so se še enkrat več vrnili. Skok je z nekaj obrambami poskrbel, da ti niso izenačili, v 50. minuti pa je Ivan Slišković zadel za 22:20.


Celjani so v napadu, tako kot v prvem polčasu, doživljali črne minute, kar so zvezdniki iz Skopja izkoristili. Šest minut pred koncem so vodili 24:23, prednosti pa niso več izpustili iz rok.


V domačem moštvu je bil strelsko najbolj razpoložen Miha Zarabec z desetimi, pri gostih pa je Timor Dibirov dosegel enega več.


Pivovarje prihodnjo nedeljo v ligi prvakov čaka obračun s francoskim Montpellierjem, kjer si kruh služi peterica slovenskih reprezentantov: Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek.




Foto: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško



EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15