21. 1. 2015

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Brazilija (35:32)

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Brazilija (35:32) na svetovnem prvenstvu v Dohi.

Boris Denič, selektor Slovenije: "Brazilska obramba je posebna, atipična, navajeni pa smo na bazne postavitve 6-0, kjer igralec ni izpostavljen tolikšnemu pritisku. Veliko energije smo porabili, da smo jo prebili, naredili ogromno tehničnih napak, a dan treninga je enostavno premalo časa, da bi se nanjo navadili. V današnji tekmi nismo blesteli, na lahek način smo nekajkrat zapravili štiri gole prednosti. Mojim varovancem čestitam za zmago, kar v tem trenutku tudi edino šteje."

Marko Bezjak, reprezentant Slovenije: "Tekma je bila zelo stresna, a smo jo pričakovali. Najbolj pomembno je, da smo na koncu zdržali. Na tej tekmi nismo prikazali vrhunske predstave, brazilska obramba 3-3 nam je povzročila kar veliko preglavic, naredili smo veliko neizsiljenih napak, a na koncu smo zasluženo zmagali."

Primož Prošt, reprezentant Slovenije: "Zmagi ne gre gledati v zobe, izbojevana je bila na težak način. Nekajkrat smo imeli lepo prednost, a jo na lahek način zapravili in začeli vse znova. Načrtovani točki smo osvojili, zdaj je naša glavna naloga, da se dobro regeneriramo za naslednji dvoboj."

Dragan Gajić, reprezentant Slovenije: "Brazilci so bili na koncu veliko bolj utrujeni kot mi, čeravno tudi mi nismo bili najbolj sveži v drugem polčasu. Odločila je kadrovska rotacija v končnici tekme, ko je Bezjak vstopil na igrišče in s svojo svežino tekmecem prizadejal odločilni udarec. Brazilci so v končnici povsem padli, niso več mogli slediti našemu ritmu. Čestitke soigralcem za pomembno zmago, na nam pa je, da sproščeni napadamo prvo mesto v skupini na petkovi tekmi proti Špancem."

Jordi Ribera, selektor Brazilije: "To je bila dobra in izenačena tekma. Moja ekipa se je vseskozi dobro kosala s Slovenijo, v zadnjih petih minutah pa nam je enostavno zmanjkalo moči, pa še vratar Prošt je nanizal nekaj pomembnih in za razplet tekme prelomnih obramb." (sta)

Foto: Slavko Kolar

SP ZA MOŠKE - KATAR 2015