26. 1. 2015

Slovenci so danes polnili svoje baterije v puščavi

Zmaga nad Makedonci v osmini finala SP v Katarju je korenito spremenila razpoloženje med slovenskimi rokometaši. V našem taboru ni več zaskrbljenih obrazov, vzdušje pred sredinim četrtfinalnim dvobojem pa je na najvišji možni ravni.

Selektor Boris Denič je po nedeljski zmagi nad Makedonci v današnjih dopoldanskih urah organiziral regeneracijski trening, v popoldanskih urah pa svojim izbrancem omogočil, da so se podali na organiziran ogled puščave.

Prvega pravega prostega popoldneva so se v slovenskem taboru zelo razveselili, po več kot mesecu dni popolne osredotočenosti na rokomet jim je današnji avanturistični izlet - v slovenski ekipi so ga priredili med zadnjimi med vsemi udeleženci svetovnega prvenstva - zagotovo koristil pred novimi zahtevnimi tremi tekmami, ki jih bo igrala do konca tega tedna igrala na sklepnem turnirju v Dohi.

"Po nedeljski izjemno čustveni tekmi z Makedonijo in prepolnih naelektrenih reči v zadnjem obdobju je za nas prav poseben dan. Po dopoldanskem lažjem treningu smo si šli malce napolniti baterije v puščavo in se sprostiti, po tekmi med Francijo in Argentino pa se bomo pogovarjali o našem četrtfinalnem tekmecu," je dejal kapetan slovenske izbrane vrste Uroš Zorman.

"Osnovni cilj smo izpolnili, uvrstili smo se v dodatne kvalifikacije za nastop na olimpijske igre v Rio de Janeiru. Kar smo si želeli, smo tudi naredili, pred nami pa je boj za polfinale. Zavoljo tega položaja nimamo nobenega razloga biti v stresu, na četrtfinalni tekmi bomo zagotovo dali vse od sebe. Naš naslednji tekmec je lahko kar malce zaskrbljen, saj smo najbolj nevarni, ko smo razbremenjeni," je v zvezi s tem dejal Zorman.

Kapetan slovenske izbrane vrste je bil po nedeljski tekmi nad Makedonijo zelo impulziven, zmago pa je "podaril rojakom v domovini, ki udobno zleknjeni v naslonjačih ali posteljah komentirajo njihove rokometne predstave na negativen način".

"V zadnjih dneh se je enostavno nabralo preveč negativnih stvari do slovenske reprezentance. Pozitivna kritika je vedno dobrodošla, to smo vedno podpirali v naši ekipi in jo stoično prenašali, kot kapetan ekipe pa tudi nikoli nisem bežal od odgovornosti," je dejal Zorman.

"Od začetka priprav za Katar je bilo izrečeno veliko slabega na naš račun, enostavno sem se čutil dolžnega, da stopim v bran moji ekipi in jo tudi zaščitim. Za svojimi izrečenimi besedami stojim, kot kapetan sem se enostavno moral tako odzvati," je v veliko bolj mirnem tonu dan po tekmi z Makedonijo še povedal kapetan Zorman. (sta)

Foto: Slavko Kolar

SP ZA MOŠKE - KATAR 2015