21. 2. 2015

Sevnica - Sviš Ivančna Gorica 29:20 (14:9)

Sevniški rokometaši so v dvoboju ekip z dna ligaške lestvice v 1. NLB Leasing ligi za moške prišli do druge zmage v sezoni. V 17. krogu so bili uspešnejši od Sviša iz Ivančne Gorice z 29:20 (14:9).

SEVNICA - SVIŠ IVANČNA GORICA 29:20 (14:9)

Sevnica - Športna dvorana, gledalcev: 100, sodnika: Cvetko (Celje) in Žibret (Trbovlje).

Sevnica: Brglez, Gerčar, Ž. Krnc 1, Mrgole 1 (1), Brečko 6, Gorenjak 6, Bezgovšek 2, Fižuleto 4, Djurdjević 5 (1), Gjerek 1, Brilej 3 (1).

Sviš Ivančna Gorica: Pekeč, Marinčič 1, Zavodnik 3 (1), Marušič 4, Nered 1, Bučar 1, G. Stopar 1, S. Stopar 5, Košir 3, Pekolj 1.

Sedemmetrovke: Sevnica 4 (3), Sviš Ivančna Gorica 3 (1).

Izključitve: Sevnica 12 minut, Sviš 8 minut.

Obračun z dna prvenstvene lestvice je pripadel sevniškim rokometašem, ki so sicer v dosedanjih 17 krogih zbrali manj točk od Sviša iz Ivančne Gorice. Do dveh za zmago so tokrat prišli povsem zasluženo.

Vodili so vse od začetka tekme, že v 22. minuti je bilo 11:3. Sviš je do polčasa nekoliko znižal zaostanek, ki pa je bil kljub temu visok. V nadaljevanju tekme se razmerje moči bistveno ni spremenilo, po treh zaporednih golih Gorana Brečka med 48. in 52. minuto pa so se domači lahko začeli veseliti zmage.

Najboljša strelca tekme sta bila Brečko in Jure Gorenjak, oba sta zadela šestkrat. En gol manj je dosegel Miloš Djurdjevič, toliko kot na drugi strani Simon Stopar.

Sevnica bo tekmo 18. kroga igrala čez teden dni, ko bo gostovala v Ribnici, Sviš bo isti dan gostil Maribor.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15