1. 4. 2015

Kadetska reprezentanca (U-19) odšla na mednarodni turnir v Bugojno

V okviru priprav za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, se bo kadetska reprezentanca, ki je vodi Jani Klemenčič, v prihodnjih dneh udeležila izjemno močnega mednarodnega turnirja v Bugojnu.

Na pot so fantje odšli danes, jutri pa jih čaka prvi tekmi, najprej s Srbijo, nato še s Slovaško, v petek pa se bodo slovenski upi pomerili še s Hrvaško. V drugi skupini bodo nastopale reprezentance Bosne in Hercegovine, Katarja, Makedonije in Poljske. Za generacijo, ki je lani osvojila zlato kolajno na olimpijskih igrah svetovne mladine v Nanjingu bo to izjemno dragocena in dobrodošla preizkušnja. Selektor Jani Klemenčič je tokrat v strokovni štab vključil še Marjana Potokarja in Slavka Iveziča, selektorja mladinske reprezentance.

Na seznamu so:  Urh Kastelic (Maribor Branik), Žiga Urbič (Trimo Trebnje), Gašper Perko (Krško), Tilen Sokolič (Koper 2013), Jure Kocbek (Jeruzalem Ormož), Aleks Kavčič (Urbanscape Loka), Alex Vlah (Koper 2013), Rok Cvetko (Celje Pivovarna Laško), Matic Kotar (Trimo Trebnje), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Jan Prevolnik (Slovan), Gal Marguč (Celje Pivovarna Laško), Nejc Planinc (Slovan), Darko Stojnič (Slovan), Jure Škafar (Krško), Jakob Beđeti (Celje Pivovarna Laško).

Urnik tekem, 2. april: Slovenija – Srbija (9.30), Slovenija – Slovaška (17.30); 3. april: Slovenija – Hrvaška (14.45); 4. april: polfinale; 5. april: finale in tekme za razvrstitev.