18. 4. 2015

Krško - Riko Ribnica 26:35 (13:19)

Igralci Krškega so v 24. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške doživeli že 23. prvenstveni poraz. Zadnjeuvrščeni Krčani so pred domačimi gledalci izgubili proti ekipi Rika Ribnice s 26:35 (13:19).

KRŠKO - RIKO RIBNICA 26:35 (13:19)

Krško - Športna dvorana, gledalcev: 150, sodnika Ocvirk in Štrigl (oba Velenje).

Krško: Supančič, Polutnik, Dragan 4, Dular 1, Ban, Škafar 1, Sobotič 4, Kodrič 5 (3), Kastelic 1, Sintič 6 (1), Hriberšek, Sendelbah, Bogovič, Glaser 1, Zoran 3, Glogovšek.

Riko Ribnica: Perovšek, Klarič, Leban 5, Fink 6, Atanasov 2, Knavs, Grebenc 4, Henigman 1, Skušek 12 (5), Andoljšek, Pucelj 2, Pahulje, Nosan, Markovič 1, Batinič 2, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Krško 5 (4), Riko Ribnica 5 (5).

Izključitve: Krško 10 minut, Riko Ribnica 18 minut.

Rdeč karton: Košmrlj (60. minuta, Riko Ribnica).

Ribničani so pričakovano osvojili obe točki in še vedno upajo na četrto mesto v 1. NLB Leasing ligi, ki prinaša nastop v polfinalu končnice in dvoboj s Celjani. v predzadnjem krogu bodo gostili Slovenj Gradec 2011, v zadnjem pa gostovali v Ormožu, medtem ko bo trebanjska zasedba gostovala v Škofji Loki in doma gostila ljubljanski Slovan.

Izbranci gostujočega trenerja Roberta Beguša so vseskozi imeli gostitelje pod nadzorom, že ob polčasu so imeli šest golov prednosti (19:13). Z racionalno predstavo so zlahka osvojili točki proti zadnjeuvrščenimi Krčani, ki se po koncu sezone poslavljajo od elitne rokometne druščine.

V ribniški ekipi je bil najbolj učinkovit Janez Skušek z dvanajstimi goli, Blaž Fink jih je prispeval šest. V domači zasedbi je Marko Sintič dosegel šest, Rok Kodrič pa pet zadetkov.

Zasedba iz Krškega bo v prihodnjem krogu v petek, 24. aprila, velenjsko Gorenje, ribniška ekipa pa bo dan kasneje gostila Slovenj Gradec 2011.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15