18. 4. 2015

Trimo Trebnje - Maribor Branik 28:27 (12:12)

Med šestimi sobotnimi tekmami v 24. krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške je bil derbi v Trebnjem med Trimom in Mariborom Branikom. Dobili so ga rokometaši Trima, ki so se veselili zmage z 28:27 (12:12).

TRIMO TREBNJE - MARIBOR BRANIK 28:27 (12:12)

Trebnje - Dvorana OŠ, gledalcev: 400, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Deržek (Ajdovščina).

Trimo Trebnje: Jelovčan, Brana, Urbič, Femec, Radelj 4, Skol 6 (2), Kotar, Sušin 1, Potočnik 9, Udovič 2 (1), Sašek 4, Ferkulj, M. Grandovec, T. Grandovec, Florjančič 2.

Maribor Branik: Taletović, Čudič, Kastelic, Cingesar 2 (1), Žmavc 1, Kaleb 2, Poklar 7, Sok 2, Fidel 2, Žabič, Špende, Verdinek, Brajović, Mišković 5, Mlakar 6.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 7 (3), Maribor Branik 5 (1).

Izključitve: Trimo Trebnje 10 minut, Maribor Branik 12 minut.

Trebanjska zasedba je "vzela skalp" tekmecu iz štajerske prestolnice, z novima dvema točkama pa ima dva kroga pred koncem dve točki prednosti pred petouvrščeno ekipo iz Ribnice, ki še vedno upa na preboj v končnico za prvaka. Dolenjska ekipa bo v zadnjih dveh krogih gostovala v Škofji Loki in gostila ljubljanski Slovan, medtem ko se bo ribniška doma pomerila s Slovenj Gradcem in v gosteh z ormoškim Jeruzalemom.

Tretjeuvrščena mariborska ekipa je očitno v krizi, pred gostovanjem v Trebnjem se je v domačem Taboru pošteno namučila z Izolo, na današnji tekmi pa je ostala brez točk. V prvem polčasu je gledala v hrbet trebanjskemu Trimu, prvo vodstvo pa si je priigrala šele v začetku drugega (13:12).

V 43. minuti so izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča že zaostajali za štiri gole (17:21). V končnici so uprizorili lov za Trebanjci in jih v 59. minuti skorajda ujeli, a Darko Cingesar je zastreljal sedemmetrovko za izenačenje na 27:27. V dramatični končnici je bilo pri izbrancih domačega trenerja Romana Šavriča dovolj modrosti za končno zmago z 28:27.

V domači ekipi je Gregor Potočnik dosegel devet, Rok Skol pa šest golov. V mariborski, ki je na tekmi zapravila kar štiri sedemmetrovke, je bil najbolj učinkovit Tine Poklar s sedmimi goli, Žiga Mlakar je dosegel enega manj.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Krko, trebanjska pa bo gostovala v Škofji Loki. Obe tekmi bosta v soboto, 25. aprila.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15