2. 5. 2015

Popravni izpit za Slovenijo proti reprezentanci Švedske v Zlatorogu

Slovenska moška reprezentanca se je na sredini prvi medsebojni kvalifikacijski tekmi v tem tednu s Švedsko za nastop na EP 2016 na Poljskem prikazala v silno bledi podobi. Že na nedeljski tekmi v celjski dvorani Zlatorog (3. maj ob 17.30) pa se lahko skandinavski izbrani vrsti oddolži za boleč poraz iz Växjöja s 24:28 (10:18).

 

 

V sredo so slovenski rokometaši četrtič zaporedoma igrišče zapustili sklonjenih glav: po porazih s Francozi, Danci in Nemci na letošnjem januarskem svetovnem prvenstvu v Katarju so morali priznati premoč zelo spodobnim Švedom, ki so jih na prvem medsebojnem kvalifikacijskem dvoboju zasenčili v vseh rokometnih prvinah.

 

 

Selektor Boris Denič in njegov pomočnik Bojan Čotar po sredinem porazu nista skrivala razočaranja nad svojimi varovanci, ki v prvem polčasu niso izpolnili malone nobenega dogovora iz garderobe, ob tem pa so že v zgodnjem obdobju tekme izobesili belo zastavo. A nimajo časa za lizanje ran, vsi po vrsti so se posuli s pepelom po slabi predstavi v Växjöju, po vrnitvi s severnega dela Evrope pa so že v četrtek zvečer v Zrečah začeli pripravljati strategijo za obračun v Zlatorogu.

 

 

"Srčno upam, da smo se od tega bolečega poraza tudi nekaj naučili," je po sredinem neenakovrednem boju uvodoma dejal desni zunanji igralec nemškega Magdeburga Jure Natek in dodal: "Proti Švedom je vse skupaj delovalo zelo slabo, na srečo smo vsaj v končnici malce popravili vtis in izgubili za štiri gole. Rezultat zgleda spodoben, a vsi se zavedamo, da je bila naša igra pod vsako kritiko in da podobne predstave ne smemo več ponoviti."

 

 

"Nobene pozitivne zadeve ne moremo izvleči iz sredine tekme v Växjöju. Morda le zadnjih petnajst minut, ko smo zmanjšali razliko, kar gre pa predvsem na račun manj zavzete igre švedskih rokometašev. Na drugi medsebojni tekmi se moramo predstaviti v povsem drugačni luči," je po vrnitvi v domovino dejal krilni igralec slovenske reprezentance Gašper Marguč.

 

 

Igralec madžarskega Veszprema je pred povratno tekmo v rojstnem mestu Celju še dodal: "Nikakor se nam ne sme pripetiti, da si že po desetih ali petnajstih minutah pridelamo velik primanjkljaj, nato pa tekmeca lovimo do konca tekme. Upam, da je bil obračun na Švedskem zgolj naš slab dan in da bomo na povratnem dvoboju v Celju pokazali naš pravi obraz."

 

 

Na sredini tekmi na Švedskem so odpovedali praktično vsi krožni napadalci, z igro je bil nezadovoljen tudi "pivot" francoskega Tremblayja Uroš Bundalo. "Pokopale so nas tehnične napake, teh je bilo odločno preveč, Švedi pa so vsako našo napako izkoristili sebi v prid. Tekma je bila izgubljena že v prvem polčasu, na koncu pa smo iztržili izid, ki še vedno ohranja upanje v boju za prvo mesto v skupini," je dejal reprezentant Uroš Bundalo.

 

 

Tekma Slovenija - Švedska bo v nedeljo, 3. maja, ob 17.30 v Celju. Sodila jo bosta Francoza Thierry Dentz in Denis Reibel, delegat pa bo Črnogorec Predrag Pavičević.

 

 

Na prvi tekmi četrtega kroga v skupini 3 sta se v Hlohovcu pomerila Slovaška in Latvija, zmagali pa so gostje iz Latvije s 23:22, čeprav so ob polčasu zaostajali za šest golov (10:16). V skupini na prvem mestu ostaja Švedska s šestimi točkami pred Slovenijo s štirimi (obe imata eno tekmo manj), Latvija ima prav tako štiri, Slovaška pa je zadnja brez točk.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016 NA POLJSKEM - MOŠKI