23. 5. 2015

Maribor Branik - Trimo Trebnje 38:32 (20:16)

Na prvi tekmi za končno tretje mesto v 1. NLB Leasing ligi za tekmovalno sezono 2014/15 so se veselili rokometaši Maribora Branika. V dvorani Lukna so Mariborčani premagali Trimo iz Trebnjega z 38:32 (20:16).

MARIBOR BRANIK - TRIMO TREBNJE 38:32 (20:16)

Maribor - Dvorana Lukna, gledalcev 350, sodnika: Kavalar (Celje) in Smolko (Gornja Radgona).

Maribor Branik: Taletović, Čudič, Kastelic, Cingesar 4 (1), Žmavc 3, Kaleb 7 (2), Jamnik 5, Poklar 5, Fidel 2, Žabič, Špende, Verdinek 1, Brajović 4, Mišković 2, Mlakar 5.

Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Femec, Radelj 1, Murčehajič 7 (6), Križman, Skol 2, Sušin 2, Željko, Potočnik 3, Udovič 2, Sašek 3, Ferkulj 2, T. Grandovec 4, Florjančič 6.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (3), Trimo Trebnje 9 (6).

Izključitve: Maribor Branik 16 minut, Trimo Trebnje 4 minute.

Prvi dvoboj za tretje mesto med poražencema polfinalnih obračunov v končnici državnega prvenstva je pripadel favoriziranim mariborskim rokometašem, ki so v zmagah povedli z 1:0. Za končno tretje mesto potrebujejo le še zmago, prvo priložnost pa bodo imeli v sredo, 27. maja, ko bodo gostovali na Dolenjskem, morebitna tretja tekma pa bo v soboto, 30. maja, na Štajerskem.

Prvi polčas je minil v "revolveraškem" slogu, obe ekipi sta več pozornosti namenili napadu, manj pa obrambi. V teh okoliščinah so se bolje znašli izbranci domačega trenerja Borisa Deniča, ki so si najvišjo prednost priigrali v 23. minuti, ko so povedli s šestimi goli razlike (16:10).

Gostitelji so odločno odprli drugo polovico tekme. V 39. minuti so povedli s 27:20, ko pa so slabih deset minut pred koncem vodili s 33:26, je bilo docela jasno, da bo zmaga ostala v mariborski dvorani Lukna.

Najbolj učinkovit igralec domače ekipe je bil Ante Kaleb s sedmimi goli, toliko jih je v gostujoči dosegel tudi Miha Murčehajič.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15