16. 7. 2015

Kadetinje na Rogli nadaljujejo s pripravami za nastop na EP v Makedoniji

Rogla je trenutno v znaku rokometa, saj se na njej pripravljajo tri slovenske reprezentančne selekcije.  Ob starejših in mlajših kadetih, so na Rogli še kadetinje, ki nadaljujejo s pripravami za nastop na EP v Makedoniji.

Na gorski lepotici bodo dekleta ostala praktično do odhoda v Skopje, od 25. do 27. julija pa bodo skočila v Novo mesto, kjer se bodo dvakrat pomerile z vrstnicami s Hrvaške (26. in 27. julij). Na pot v Makedonijo bodo dekleta odšla 12. avgusta, na EP pa jih v skupini A najprej čakajo tekmo s Švedsko, Makedonijo in Češko. Po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine se uvrstita med najboljših osem. V okviru priprav bo reprezentanca kadetinj odigrala še prijateljske tekme s članskima ekipa Krima Mercatorja in Celja Celjskih mesnin.

Na priprave je trener Milan Ramšak povabil naslednje igralke: Maja Vojnovič (Krka), Lucija Rebec (Izola), Izza Bon-Brzin (Ljubljana), Staša Cvetko (Celje Celjske mesnine), Aneja Novak (Krim Mercator), Luna Vončina (Ljubljana), Lučka Prašnikar (Zagorje), Anamarija Baruca (ŽURD Koper), Patricija Akalovič (Naklo Peko Tržič), Živa Čopi (Krka), Nina Žabjek (Krim Mercator), Anika Strnad (Zelene Doline Žalec), Tjaša Arhanič (Krim Mercator), Neća Skrinjar (Zagorje), Nika Petkovič (Krka), Hana Vučko (Krim Mercator), Petra Fister (Naklo Peko Tržič), Ema Abina (Ljubljana); rezerve so: Inja Perič (Ljubljana), Lara Maslo (ŽURD Koper), Neža Hohnjec (Celje Celjske mesnine), Maja Helbel (Celje Celjske mesnine), Tina Bolčič (ŽURD Koper)