2. 10. 2015

Celjani v tretjem krogu lige prvakov v Zlatorogu proti Wisli Plock

Nasprotnik rokometašev Celja Pivovarne Laško v tretjem krogu skupine A v evropski ligi prvakov bo poljska ekipa Wisla Plock. Tekma med Celjani in poljskim klubom bo v soboto, 3. oktobra 2015, ob 16. uri v Zlatorogu.

 

 

Po dveh odigranih tekmah v skupini A ima Celje Pivovarna Laško dve točki, Wisla pa eno. Celjani so v gosteh premagali Bešiktaš in na domačem igrišču izgubili z Zagrebom, ekipa iz Plocka pa je v domači dvorani remizirala z Veszpremom (27:27) in na gostovanju izgubila proti Paris St. Germainu s petimi goli razlike (24:29).

 

 

"Wisla je na obeh tekmah dokazala, da je zelo kakovostna. Ima kar enajst tujcev, ekipa je mešanica mladosti in izkušenosti, njen trener, Španec Manolo Cadenas, pa je izkušeni rokometni lisjak Manolo Cadenas. Goji sistem igre, v katerem se ekipa menjava na petnajst minut, s tem pa ohranja svežino, hitrost in bistro glavo," o poljskih podprvakih pravi Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško.

 

 

Trener Tamše zaradi obnovljene poškodbe stegenske mišice proti Zagrebu na tekmi z Wislo ne bo mogel računati na Miha Zarabca, Ivan Gajić bo v zapisniku in na klopi, najverjetneje pa bo evropski debi v celjskem dresu doživel Brazilec Arthur Patrianova, ki se je na sredini prvenstveni tekmi proti Sevnici v gosteh (zmaga Celjanov z 38:11) po sedmih mesecih po operaciji kolenskih križnih vezi uspešno vrnil na igrišče.

 

 

Pred dvobojem s sedemkratnim prvakom Poljske (zadnji naslov leta 2011) in desetkratnim zmagovalcem domačega pokala Tamše dodaja: "Wisla igra v obrambi zelo kakovosten sistem 6-0, lahko pa tudi 5-1. V napadu ima pripravljenih veliko akcij, ki so dobro dodelane. Ima različne variante igre – od hitrih prehodov v (pol)protinapad do „šahiranja“ med igro. Gre torej za zelo kakovostno ekipo, ki za cilja nima le uvrstitve v osmino finala, ampak so njeni cilji še višji."

 

 

Tamše pravi, da tudi morebiten poraz z Wislo ne bi bil usoden za celjsko željo po napredovanju v osmino finala. "Če bi slučajno izgubili, bi ostali na dveh točkah, ampak do konca skupinskega dela je potem še enajst tekem in vse je mogoče. A mi seveda ne razmišljamo o neuspehu proti Poljakom in s tem tudi ne obremenjujem igralcev. Prav tako jih ne obremenjujem z dodatnim pritiskom, da bi poraz pomenil konec sveta. Tudi če izgubimo, ne bo konec sveta, a mi razmišljamo pozitivno in startamo na zmago," je še dejal Tamše.

 

 

Sedanji igralec celjskega kluba Luka Dobelšek je bil med letoma 2010 in 2012 član Wisle, ki pa je od takrat doživela velike spremembe. "Ko sem jaz igral v Plocku, je bil klub zelo dobro organiziran. Gotovo v tem razvoju ni padel, ampak se je še dvignil, posledično pa ima tudi višje cilje. Od takratnih igralcev so v klubu ostali samo še trije, nov pa je tudi trener Cadenas," je povedal Luka Dobelšek, ki je pred letošnjo sezono prišel iz Gorenja.

 

 

"Če pogledamo igro Wisle, nas čaka podoben pristop, kot je bil s strani Zagreba - odlična obramba, v napadu pa bo še ta razlika, da bo igra na krožnega napadalca precej aktivnejša, kot je bila v Zagrebovi igri. To seveda pomeni še več dela za nas v obrambi, a smo že dokazali, da ga zmoremo opraviti. Verjamem, da bomo na koncu mi osvojili obe točki," meni Dobelšek.

 

 

Ker Wisla veliko igra na krožne napadalce, to pomeni, da bo imel tudi steber celjske obrambe Vid Poteko veliko več dela. Povprečna višina štirih krožnih napadalcev gostov znaša kar 203 centimetre, povprečna teža pa kar 112 kilogramov. "Vemo, da nas čaka težak boj. Kar se tiče mojega igralnega položaja, sta prvi imeni Tiago Rocha in Marco Oneto Zuniga. Predstavljata dva povsem različna načina igre, kar bo za našo obrambo še dodatna težava," pravi celjski krožni napadalec Vid Poteko.

 

 

Na tekmi proti Zagrebu je Poteko nastopil bolan. "Gotovo mi je bolezen pobrala nekaj moči, a pri virozah brez tega ne gre. Moči se počasi vračajo in na tekmi proti Wisli o tem ne bom razmišljal. Kar se tiče Poljakov, je dejstvo, da nas v Zlatorogu čaka zahtevna naloga, saj imajo širok repertoar različnih akcij. Toda v domači dvorani in pred našimi zvestimi in bučnimi navijači smo sposobni priti do zmage," zaključuje Poteko.

 

 

Tekma Celje Pivovarna Laško - Wisla Plock bo v soboto, 3. oktobra 2015, ob 16. uri. Sodila jo bosta Slovaka Peter Brunovsky in Vladimir Čanda, delegat pa bo Rus Viktor Poladenko.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16