7. 10. 2015

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 28:24 (10:11)

Igralci Celja Pivovarne Laško so na derbiju šestega kroga v 1. NLB Leasing ligi v dvorani Zlatorog gostili aktualne državne podprvake, rokometaše Gorenja iz Velenja. Tekma se je končala z zmago celjske ekipe z rezultatom 28:24 (10:11).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE VELENJE 28:24 (10:11)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 2000, sodnika: Žitnik (Trebnje) in Smolko (Gornja Radgona).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 1, Ivić 1, Babarskas 3, Janc 5 (1), Razgor 3, Marguč 2, Poteko, Kodrin 1, Fižuleto, Patrianova 3, Dobelšek 1, Mlakar 3, Žvižej 5 (1).

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović, Cehte 4, Medved 2, S. Burić 3, Ovniček, Szyba 4, Skube 5, Golčar, Šoštarič 5, Kleč, Gams, Ratajec 1, Nosan, Bećiri.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (2), Gorenje Velenje 0.

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10 minut, Gorenje Velenje 10 minut.

Celjani ostajajo gospodarji slovenskih rokometnih igrišč. V Zlatorogu so najhujšim domačim tekmecem iz bližnjega Velenja prizadejali enajsti poraz v nizu, hkrati pa dosegli 57. zaporedno zmago - bodisi v državnem ali pokalnem tekmovanju - na domačem prizorišču. Z današnjo zmago so sami vodilni na prvenstveni lestvici s 100-odstotnim izkupičkom.

Celjani in Velenjčani se se v današnjem medsebojnem obračunu v mestu ob Savinji požvižgali na umetniški vtis, oboji so se spogledovali z zmago, za dosego tega cilja pa niso izbirali sredstev. Glede bojevitosti si oboji zaslužijo najvišjo možno oceno, ne eni ne drugi niso varčevali z močmi, brezkompromisna igra pa je prinesla tudi številne začetniške napake, neizdelane in zgrešene strele na obeh straneh.

V tem neizprosnem boju so bili sprva v prednosti Velenjčani, ki so si dvakrat priigrali dva gola prednosti (1:3, 4:6), a gostitelji so jih v nadaljevanju ujeli in si v drugi polovici prvega polčasa celo priigrali rahlo vodstvo (9:8), ose pa so v sami končnici vendarle izkoristile igralca več na igrišču in z golom Maria Šoštariča na veliki odmor odšle s prednostjo gola (11:10).

Drugi polčas so bolje pričeli gostitelji, v 41. minuti so si priigrali do tistega obdobja igre svoje najvišje vodstvo na tekmi (17:15). Toda samo minuto kasneje so jih gosti ujeli in poravnali izid na 17:17, kar pa je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi.

Nato so izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta znova dvignili frekvenco svojih obratov, vratar Ivan Gajić je nanizal nekaj bravuroznih obramb, njegovi soigralci v polju so si v 51. minuti priigrali prednost šestih golov (24:18). V 53. minuti je znaša že sedem (25:18), lepo zalogo v golih pa so ohranili (čeprav je prišlo Gorenje v predzadnji minuti na 23:26) vse do konca obračuna.

V celjski ekipi se je kar enajst igralcev vpisalo med strelce, najbolj učinkovita sta bila Luka Žvižej in Blaž Janc s petimi goli, toliko sta jih v gostujoči zasedbi dosegla tudi Staš Skube in Mario Šoštarič.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v sredo, 14. oktobra, gostovala v Izoli, velenjska ekipa pa bo v soboto, 17. oktobra, gostila trebanjski Trimo.

1. NLB LEASING LIGA - 6. KROG:

Sreda, 7. oktober 2015:

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 28:24 (10:11)

Petek, 9. oktober 2015:

ob 17.00: Maribor Branik - Istrabenz Plini Izola

ob 18.30: Slovan - Jeruzalem Ormož

ob 19.00: Trimo Trebnje - Sevnica

Sobota, 10. oktober 2015:

ob 19.00: Koper 2013 - Riko Ribnica

ob 19.00: Slovenj Gradec 2013 - Krka

ob 20.00: Urbanscape Loka - Dobova

LESTVICA: