7. 10. 2015

Slovenke visoko izgubile proti Hrvaški v kvalifikacijah za EP 2016

V kvalifikacijah za nastop na EP 2016 na Švedskem je ženska članska reprezentanca Slovenije v prvem krogu skupine 4 gostovala na Hrvaškem. Tekma v Umagu med Hrvaško in Slovenijo se je končala z visoko zmago hrvaških rokometašic - končni rezultat je bil 27:19 (14:11).

HRVAŠKA - SLOVENIJA 27:19 (14:11)

Umag - Športna dvorana, gledalcev: 1000, sodnika: Opava in Valek (oba Češka).

Hrvaška: Nemaškalo 1, Kožnjak 1, Grubišić 2, Micijević 3, Penezić 10, Jezić 2, Milošević, Milanović Litre, Janković, Džono, Marić 1, Franković, Nikšić 4, Bašić 2, Kapitanović, Besen.

Slovenija: Stefanišin, Marinček, Stanko, Ferfolja, Zrnec, Krhlikar, Gros 4, Jeriček 1, Panger, Mavsar 7, Lazović 2, Irman 4, Gregorc, Barić 1, Petrinja, Šon.

Sedemmetrovke: Hrvaška 2 (2), Slovenija 6 (5).

Izključitve: Hrvaška 2 minuti, Slovenija 8 minut.

Rdeči karton: Šon (Slovenija, 43. minuta).

Hrvaške rokometašice so za dober začetek izkoristile strelski mrk tekmic iz Slovenije. Gostje so namreč od 4. do 11. minute ostale brez zadetka, to pa je bilo za razplet tekme tudi usodno. Domače rokometašice so pobegnile na 5:1 že  osmi minuti, prednost treh ali štirih golov pa so obdržale skoraj ves prvi polčas.

Že takrat je bila nerešljiva uganka za gostujočo obrambo hrvaška reprezentantka Andrea Penezić (na koncu se je ustavila pri desetih golih). Kljub temu so se Slovenke pred odmorom večkrat uspele približati samo na dva gola zaostanka, nazadnje tik pred odhodom na odmor (11:13 v 30. minuti).

Tudi nadaljevanje tekme v Umagu je bilo podobno kot v prvem polčasu, gostiteljice pa so v 46. minuti povedle že za nedosegljivih sedem golov (21:14). Hrvaška je nato brez večjih težav nadzorovala potek tekme, njena prednost je ves čas znašala od pet do sedem golov, prav na koncu pa se je ustavila pri osmih (27:19).

Za reprezentanco Hrvaške sta največ golov dosegli Andrea Penezić (10) in Ana Nikšić (4). V slovenski ekipi so bile najučinkovitejše Tamara Mavsar (7), Ana Gros in Neli Irman (po 4).

"Predvsem smo zelo slabo začeli prvi polčas. Potem smo jih skušali loviti in smo vzpostavili ravnotežje. V drugem delu pa so si sledile izključitve, lovili smo jih, a tudi vratarke niso bile najbolj razpoložene in rezultat je tu," je dvoboj ocenil selektor slovenske reprezentance Uroš Bregar.

Slovenija bo v drugem krogu kvalifikacij za EP 2016 odigrala tudi prvo tekmo pred domačimi navijači. V nedeljo, 11. oktobra, ob 16. uri bo v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani gostovala zelo močna reprezentanca Črne gore.

V skupini 4 je na drugi tekmi prvega kroga Črna gora na domačem igrišču premagala Makedonijo z 21:14 (12:8).

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016 - ŽENSKE