14. 11. 2015

Trimo Trebnje - Maribor Branik 20:26 (9:11)

Igralci Trima iz Trebnjega so v desetem krogu v 1. NLB Leasing lige doživeli peti poraz v letošnji tekmovalni sezoni. Na domačem igrišču so izgubili proti Mariboru Braniku z rezultatom 20:26 (9:11).

 

 

TRIMO TREBNJE - MARIBOR BRANIK 20:26 (9:11)

 

 

Trebnje - Dvorana OŠ, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Leskovec (Celje).

 

 

Trimo Trebnje: Djurdjevič, Florjančič 4 (1), Murčehajič, Vencelj, Skol 5 (2), Kotar 4, Sušin, Sašek 2, Pernovšek, M. Grandovec, Mlakar, T. Grandovec 5, Mikec, Brana, Urbič.

 

 

Maribor Branik: Cingesar 1, Žmavc, Kaleb 5, Špelić, Jamnik 6, Poklar 5, Čudič, Mijušković, Hrastnik 4, Fidel, Špende 2, Verdinek 2, Čagalj, Štumpfl, Mišković 1, Kastelic.

 

 

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 3 (3), Maribor Branik 2 (0).

 

 

Izključitve: Trimo Trebnje 0 minut, Maribor Branik 2 minuti.

 

 

 

Mariborski rokometaši so po zmagi nad Celjem Pivovarno Laško v prejšnjem krogu prišli še do enega uspeha. Z gostovanja v Trebnjem so prinesli nov par točk in jih imajo po slabem začetku sezone že enajst, Trimo pa ostaja pri devetih.

 

 

Štajerci so gostovanje v vročem Trebnjem začeli dobro. V osmi minuti so vodili z 4:1, gostujoči voz je v teh trenutkih vlekel Tine Poklar, ki je dosegel tretji, četrti in peti gol za svojo ekipo za vodstvo 5:2.

 

 

V 23. minuti so vijoličasti povedli za štiri gole (9:5), po treh zaporednih golih domačinov pa je Klemen Sašek poskrbel za zmanjšanje rezultata na 8:9 v 28. minuti. Grega Jamnik je svoje soigralce spet popeljal do +2, po minuti odmora Trebanjcev pa je Matic Kotar znižal na 9:10.

 

 

Tik pred polčasom je Gašper Hrastnik zadel za mariborsko vodstvo 11:9 po prvem polčasu. Štajerci so drugi polčasi odprli z dvema goloma, nato pa prednost hitro povečali na pet golov (20:15).

 

 

Trimo je počasi začel topiti zaostanek, v 52. in 53. minuti je bil uspešen Luka Florjančič za zmanjšanje zaostanka na 20:21. Odgovorila sta Verdinek in Jamnik, sledil jima je še Ante Kaleb. V 58. minuti so domači poizkusili še z minuto odmora, vendar je po njej zadel Verdinek in dokončno odločil zmagovalca.

 

 

Pri Mariborčanih se je s šestimi goli izkazal Jamnik, Kaleb in Poklar sta jih prispevala po pet. Toliko sta jih pri Trebanjcih dosegla tudi Rok Skol in Tevž Grandovec.

 

 

Trebanjce naslednja tekma čaka v sredo proti Celju, Maribor bo na isti dan igral v Slovenj Gradcu.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16