14. 11. 2015

Liga prvakov: Celjani v sedmem krogu v Zlatorogu pričakujejo Veszprem

V evropski ligi prvakov rokometaše Celja Pivovarne Laško v sedmem krogu skupine A čaka nova zahtevna preizkušnja. V nedeljo, 15. novembra, ob 15. uri v celjski Zlatorog prihaja favorizirani madžarski Veszprem.

 

 

Rokometaši iz mesta v Savinji so na zadnjih dveh tekmah pred tritedenskim reprezentančnim premorom pokazali všečni predstavi v ligi prvakov, a proti velikanom iz Pariza in Kiela so navkljub srditemu boju ostali praznih rok. Na dosedanjih šestih tekmah so Celjani v uvodnem krogu premagali Bešiktaš iz Istanbula v gosteh, nato pa nanizali pet zaporednih porazov proti Zagrebu, Wisli iz Plocka, Flensburgu, PSG in Kielu.

 

 

Slovenske prvake v sedmem v Zlatorogu čaka izjemno zahtevna naloga, v goste jim prihaja ena najboljših evropskih ekip v zadnjih sezonah. V njej mrgoli sijajnih posameznikov, mesto med njimi pa si je prislužil tudi otrok celjskega kluba Gašper Marguč ter številni igralci, ki so nekoč branili barve najboljšega slovenskega rokometnega kluba: Hrvati Ivan Slišković, Mirko Alilović in Renato Sulić, Madžar Mate Lekai in Mirsad Terzić iz Bosen in Hercegovine.

 

 

V tej ekipi - na dosedanjih šestih tekmah v skupini A so premagali Flensburg, Kiel, Zagreb in Bešiktaš, igrali neodločeno z Wislo ter izgubili proti PSG - so tudi številni drugi vrhunski igralci, kot so Šved Andreas Nilsson, Nemec Christian Zeitz (trenutno je poškodovan), Španca Cristian Ugalde in Jose Maria Rodriguez Chema, Islandec Aron Palmarsson, Srb Momir Ilić... Tu je še kopica madžarskih zvezdnikov, med katerimi izstopa kar 208 centimetrov visoki levoroki ostrostrelec Lazslo Nagy.

 

 

V celjski ekipo se je na sredini prvenstveni tekmi proti ekipi Urbanscape Loka na Gorenjskem vrnil rekonvalescent Miha Zarabec, manjkala pa sta Brazilec Arthur Patrianova in Litovec Povilas Babarskas. "Zarabec se je vrnil na igrišče in dobro odigral štirideset minut. Zavoljo težav z gležnjem je manjkal Babarskas, tri tekme v treh dneh z brazilsko reprezentanco pa so pustile posledice tudi na Patrianovi, ki po poškodbi takšnega ritma tekem še ne zmore zdržati," pravi trener celjskega kluba Branko Tamše.

 

 

"Verjamem, da bo vsaj z Arthurjem do tekme z Veszpremom že bolje, na srečo pa imamo zdaj na tem položaju tudi Marka Dujmoviča. Veszprem je resnično ekipa z več enakovrednimi igralci na vsaki poziciji, v primerjavi z minulo sezono pa se je okrepil še z dvema novima. Cilj madžarske ekipe je priti na vrh Evrope," dodaja trener Tamše pred tekmo z ekipo, ki je na Madžarske osvojila 23 naslovov državnega in 24 naslovov pokalnega prvaka.

 

 

Tamše vseeno verjame, da se lahko njegova ekipa vsaj približno enakovredno kosa z ekipo, ki jo po zamenjavi španskega trenerja Carlosa Antonia Ortege vodi njegov pomočnik Javier Sabate. "Na nas je, da odigramo eno najboljših tekem, da se maksimalno potrudimo in iščemo priložnosti za zmago. Predpogoj pa je seveda ta, da se na igrišču držimo vseh navodil, ki jih bomo pred tekmo pripravili. V tem primeru je v našem Zlatorogu vse mogoče," meni Tamše.

 

 

Organizator igre Miha Zarabec se je vrnil na igrišče po poškodbi zadnje stegenske mišice, pred nekaj dnevi pa je podaljšal pogodbo s celjskim klubom do leta 2018. "Zadovoljen sem z našo predstavo proti Loki, vsi po vrsti smo naredili svoje, kar je dobra iztočnica za Veszprem. Ta cilja na končno zmago v ligi prvakov, kar je povsem upravičeno njihovo pričakovanje, a po drugi strani to za nas pomeni neobremenjenost," pravi Miha Zarabec.

 

 

Tudi mladi Trebanjec ostaja optimist pred tekmo s favoriti iz Veszprema. "Na dosedanjih tekmah v ligi prvakov smo pokazali, da se lahko kosamo z vsemi. Verjamem, da bo tekma v Zlatorogu na nož, Veszpremu pa seveda nikakor ne bomo dopustili, da bi se sprehodil po našem Zlatorogu. Imam dober občutek i vem, da smo sposobni veliko," napoveduje Zarabec.

 

 

Celjska dvorana Zlatorog bo v nedeljo bržkone napolnjena do zadnjega kotička, prireditelji tekme pa poleg številnih domačih navijačev pričakujejo še blizu tisoč privržencev iz Veszprema, ki je od Celja oddaljen le dobre tri ure vožnje. "Z dobro predstavo, kakršna je bila na primer tista proti Kielu, se lahko nadejamo dobrega rezultata. Zelo dobrodošla bi bila tudi bučna podpora s tribun, v kar pa sploh ne dvomim," končuje Zarabec.

 

 

Tekma Celje Pivovarna Laško - Veszprem bo v nedeljo, 15. novembra 2015, ob 15. uri. Sodila jo bosta Romuna Bogdan Nicolae Stark in Romeo Mihai Stefan, delegat pa bo Makedonec Dragan Načevski.

 

 

Razen tekme v Celju so bile v skupini A odigrane že vse preostale tri tekme sedmega kroga. Rezultati: Flensburg - Zagreb 28:27 (12:13), Kiel - PSG 26:30 (10:16), Wisla Plock - Bešiktaš 32:26 (15:12). Lestvica: PSG 12 točk, Flensburg 10, Veszprem (tekma manj) 9, Kiel 8, Zagreb 6, Wisla Plock 5, Celje Pivovarna Laško (tekma manj) 2, Bešiktaš 2.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16