14. 11. 2015

Krim v Romuniji doživel peti zaporedni poraz v ligi prvakinj

V petem krogu skupine A v evropski ligi prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja gostovale v Romuniji pri ekipi Baia Mare. Slovenske prvakinje so doživele peti zaporedni poraz, potem ko so izgubile z 28:35 (14:16).

 

 

BAIA MARE - KRIM MERCATOR 35:28 (16:14)

 

 

Baia Mare - Dvorana Maramures, gledalcev: 2000, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).

 

 

Baia Mare: Do Nascimento 3, Oltean 1, Geiger 7, Tanasie 4, Pineau 9 (5), Szucs, Abbingh, Perianu 3, Munteanu, Ardean Elisei 5, Ježić 1, Gjeorgjievska, Marin, Tatar, Ungureanu, Nechita 2.

 

 

Krim Mercator: Abina, Jurič 1, Luković, Mavsar 6 (1), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 1, Beganović 4, Marinček, Omoregie 10, Zulič 1, Koren 2, Pandžić, Barič 1, Obradović 2, Zrimšek.

 

 

Sedemmetrovke: Baia Mare 5 (5), Krim Mercator 3 (1).

 

 

Izključitve: Baia Mare 8 minut, Krim Mercator 2 minuti.

 

 

 

Izbranke Marte Bon so se opogumljene po dobri predstavi v prejšnjem krogu proti Larviku podale v Romunijo po prvi točki v letošnji ligi prvakinj, a ostale brez njih. Po petih krogih imajo točkovno ničlo in so v skupini A končale na četrtem mestu, Baia Mare pa se je po uspehu v Ljubljani (33:27) še drugič veselil zmage nad Krimom.

 

 

V zadnjem krogu se bodo slovenske prvakinje v domači dvorani v Stožicah v petek, 20. novembra, pomerile z vodilno ekipo Rostov Don. Za obe ekipi bo tekma le prestižnega pomena: Rusinje so si že zagotovile prvo mesto v skupini, za Krim pa je po porazu v Romuniji jasno, da bo tekmovanje končal na zadnjem mestu in evropsko sezono nadaljeval v evropskem pokalu EHF.

 

 

Krimovke so zapravile prvi napad na tekmi, prvi gol pa je Baia Mare zadel s sedmih metrov, ko je bila uspešna nekdanja krimovka Allison Pineau. Francozinja je še z enim zadetkom s sedemmetrovke povišala na 2:0, šele nato so gostje zadele prvič - med strelke se je vpisala Nina Zulič.

 

 

Romunke so znale kaznovati nekaj napak tekmic in v sedmi minuti je bilo že pet golov razlike (6:1), kmalu zatem pa 7:2. Obramba Baie Mare se je zdela neprebojna, toda po nekaj napakah domačih rokometašic so se krimovke v 13. minuti in ob igralki več približale samo na gol zaostanka (7:8).

 

 

Toda spet so gostje prejele dva hitra gola. Prednost dveh oziroma treh golov so Romunke držale do 23. minute, nato je imela razpoložena Elizabeth Omoregie priložnost za izenačenje na 13:13, namesto tega pa so gostiteljice spet dvakrat hitro zadele za vodstvo s 15:12.

 

 

Pineaujeva je v 29. minuti zadela za 16:13, po dobrem protinapadu in podaji Miše Marinček pa je Tamara Mavsar postavila končni rezultat prvega polčasa - 16:14. Baia Mare je odločilno razliko naredil na začetku drugega polčasa, ko je z delnim izidom 5:0 pobegnil kar na 21:14.

 

 

Ljubljančanke (brez poškodovanih Vesne Milanović Litre in Lare Hrnčič) so prvič v drugem delu zadele šele po sedmih minutah in 42 sekundah, ko je bila uspešna Omoregiejeva, ki je bila z desetimi doseženimi goli tudi prva strelka tekme v Romuniji. Prednost je nato narasla tudi na plus osem v korist Baia Mare.

 

 

Sredi drugega polčasa so gostje iz Ljubljane zaostanek zmanjšale na pet golov (22:27), nato pa spet dopustile domačinkam, da so pobegnile na višjo razliko. Pet minut pred koncem so po golu Mavsarjeve še zadnjič prišle do malce upanja (27:32), ki pa je hitro ugasnilo in Romunke so še drugič v letošnji sezoni spravile na kolena Krim Mercator.

 

 

Najboljša strelka tekme v Romuniji je bila Krimova igralka Elizabeth Omoregie z desetimi goli. Na drugi strani jih je Allison Pineau, Francozinja v vrstah Baia Mare, dosegla devet.

 

 

Na prvi tekmi petega kroga v tej skupini je ruski Rostov Don doma premagal norveški Larvik s 26:25 (15:14). Lestvica po 5. krogu: 1. Rostov Don 10 točk, 2. Larvik 6, 3. Baia Mare 4, 4. Krim Mercator 0.

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2015/16