15. 11. 2015

V dvorani Zlatorog madžarski Veszprem premočan za Celjane

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v sedmem krogu skupine A v evropski ligi prvakov v Zlatorogu gostili madžarski Veszprem in izgubili s 27:30 (11:17). Tudi v naslednjem krogu se bodo Celjani pomerili z Veszpremom, tekma na Madžarskem pa bo v soboto, 21. novembra, ob 17. uri.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - VESZPREM 27:30 (11:17)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 5500, sodnika: Stark in Stefan (oba Romunija).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 1, Ivić 3 (1), Janc 3, Marguč 1 (1), Poteko 2, Potočnik, Zarabec 4, Dujmovič, Kodrin 1, Fižuleto, Patrianova 1, Dobelšek 1, Mlakar 4, Žvižej 6.

 

 

Veszprem: Mikler, Alilović, Gulyas 1, Ivancsik 1, Schuch, Ilić 7 (1), Palmarsson, Szeitl, Nagy 4, Ugalde 2, Marguč 3 (1), Rodriguez 1, Terzić, Sulić 8, Lekai 2, Slišković 1.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Veszprem 3 (2).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10 minut, Veszprem 8 minut.

 

 

 

Celjski zasedbi se znova ni izšlo na mednarodnem prizorišču, v elitni skupini A lige prvakov je doživela že šesti poraz v nizu. Po uvodni zmagi nad turškim Bešiktašem iz Istanbula je nanizala verižne poraze proti hrvaškemu Zagrebu, poljski Wisli iz Plocka, nemškima Flensburgu in Kielu, francoskemu PSG in danes Veszpremu. Proti madžarskemu moštvu ima silno negativno statistiko, na dosedanjih enajstih medsebojnih dvobojih je doživela kar devet porazov, premagala ga je le leta 2007, tega leta je z njim tudi igrala neodločeno.

 

 

Slovenski prvak bo v prihodnjem krogu gostoval pri naših vzhodnih sosedih, do reprezentančnega premora zavoljo januarskega evropskega prvenstva na Poljskem pa ga nato čakata še domači obračun s Kielom (28. november) in gostovanje pri PSG (6. december).

 

 

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so dvoboj s tradicionalnimi tekmeci iz Veszprema, kjer mrgoli nekdanjih celjskih igralcev - Slovenec Gašper Marguč, Hrvati Ivan Slišković, Mirko Alilović in Renato Sulić, Madžar Mate Lekai in Bošnjak Mirza Terzić - porazno odprli, že po petih minutah so si priigrali tri gole zaostanka, primanjkljaj pa bi bil lahko še višji, a je domači vratar Ivan Gajić zaustavil dve 100-odsotni priložnosti iz nasprotnih napadov.

 

 

Celjani tudi v nadaljevanju niso našli načina, da prebijejo tekmečev visok obrambni blok. Že igra v obrambi jim je vzela veliko energije, enakega napora pa so bili deležni tudi v napadu. Rokometaši iz Veszpreme so s pridom izkoristili vse te telesne pomanjkljivosti domačih igralcev v višini in moči, Celjani pa so si po vsega sedmih minutah priigrali pet golov zaostanka (1:6).

 

 

Polna dvorana Zlatorog je nemoč celjskih rokometašev - z redkimi prebliski - gledala celoten prvi polčas. Domači organizator igre Miha Zarabec se proti gostom ni znašel, v prvem polčasu je iz igre metal 0:7, skupaj s svojimi soigralci pa je vseskozi capljal za dobro selekcionirano madžarsko zasedbo, pri kateri sta manjkala Šved Andreas Nilsson in Nemec Christian Zeitz.

 

 

Najvišji primanjkljaj v golih so si gostitelji priigrali v 20. minuti (5:13), na velik odmor pa odšli z zaostankom šestih zadetkov (11:17). V drugi polovici tekme v domači igri ni bilo premikov na bolje, imenitni gosti so vseskozi imeli škarje in platno v svojih rokah, navzlic dokaj racionalni predstavi so že v kali zatrli vse poskuse gostiteljev po morebitnem preobratu.

 

 

A ta na današnji tekmi enostavno ni bil možen, madžarski prvak je bil za razred ali dva boljši, slovenski pa nemočen, kot že dolgo časa ne. V 52. minuti je zaostajal za osem golov (20:28), končni izid pa je bil le "lepotni popravek" in plod ležerne igre gostujočih rokometašev.

 

 

V domači zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit Luka Žvižej s šestimi goli, dva manj sta dosegla Žiga Mlakar in Miha Zarabec.

 

 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Žal smo tekmo odprli preveč slabo in ni mi jasno, zakaj je temu bilo tako. Naredili smo preveč tehničnih napak in si praktično sami zabijali zadetke. Proti takšni ekipi, kot je Veszprem, je razliko potem težko loviti. V drugem polčasu smo strnili vrste v obrambi, odigrali tudi nekoliko bolje v napadu na postavljeno obrambo. Uspeli smo omiliti poraz, a na k0ncu je Veszprem zasluženo slavil ter izkoristil večje število igralcev v rotaciji, kar je na koncu tudi odločilo tekmo."

 

 

Gašper Marguč, igralec Veszprema: "Zelo dobro smo odprli tekmo, saj smo se odlično pripravili na vse največje nevarnosti, ki smo jih lahko pričakovali s strani Celja. Priigrali smo si visoko prednost in dobro igrali 45 minut, nato pa v zadnjih minutah dovolili domačim, da so se nevarno približali, vseeno pa mislim, da smo zasluženo zmagali."

 

 

Rezultati 7. kroga v skupini A: Celje Pivovarna Laško - Veszprem 27:30 (11:17), Flensburg - Zagreb 28:27 (12:13), Kiel - Paris St. Germain 26:30 (10:16), Wisla Plock - Bešiktaš 32:26 (15:12).

 

 

Lestvica po 7. krogu: Paris St. Germain 12 točk, Veszprem 11, Flensburg 10, Kiel 8, Zagreb 6, Wisla Plock 5, Celje Pivovarna Laško 2, Bešiktaš 2.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16