18. 11. 2015

Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje 36:23 (15:10)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 11. krogu 1. NLB Leasing lige dosegli deseto zmago. Slovenski prvaki so bili v dvorani Zlatorog boljši od Trima iz Trebnjega s 13 goli razlike - na koncu je bilo 36:23 (15:10).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - TRIMO TREBNJE 36:23 (15:10)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 267, sodnika: Košir (Preddvor) in Teršek (Hrastnik).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Dobaj, Blagotinšek 3, Ivić 1, Janc 7, Marguč 8 (1), Poteko 4, Zarabec 2, Dujmovič 1, Kodrin 3, Fižuleto 2, Patrianova 2, Dobelšek 1, Pešič 1, Žvižej 1.

Trimo Trebnje: Vencelj, Brana, Urbič, Djurdjević, Florjančič 8 (3), Murčehajić 3, Skol 7, Sušin, Željko, Sašek 1, Pernovšek 1 (1), Mlakar 2, T. Grandovec, Mikec 1 (1).

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (1), Trimo Trebnje 6 (5).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Trimo Trebnje 4 minute.

Celjani zavoljo zahtevnega sobotnega obračuna v evropski ligi prvakov z madžarskim velikanom iz Veszprema in dejstva, da imajo v vsega šestih dneh na tekmovalnem programu kar tri tekme na domačem in mednarodnem prizorišču, proti Trimu niso igrali na polno. A vseeno je bilo tudi to dovolj kakovostno za zanesljivo zmago nad Trebanjci (36:23).

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so imeli v uvodnih dvajsetih minutah nekaj težav z Dolenjci (10:8), v nadaljevanju pa so vendarle zagospodarili na igrišču. Že na polčasu so si priigrali pet golov prednosti (15:10), v drugi polovici tekme pa so svojo zalogo v zadetkih neprestano plemenitili do končnih +13.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Gal Marguč z osmimi in Blaž Janc s sedmimi goli, v gostujoči pa je Luka Florjančič dosegel osem, Rok Skol pa sedem zadetkov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 25. novembra, gostovala v Slovenj Gradcu, trebanjska pa tri dni kasneje v Škofji Loki.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16