19. 11. 2015

Zagorjanke na prvi tekmi pokala EHF visoko izgubile proti Leipzigu

Na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF v Nemčiji so rokometašice Zagorja visoko izgubile proti Leipzigu. Nemška ekipa je slavila z devetimi goli razlike, končni rezultat pa je bil 26:17 (10:9).

 

 

ZAGORJE - LEIPZIG 17:26 (9:10)

 

 

Dessau - Dvorana Anhalt Arena, gledalcev: 950, sodnika: Hajek in Macho (oba Češka).

 

 

Zagorje: Kranjc, Stanko 5, Irman 2, Panger 1, Rebolj 4, Voglar 1, Ugrin, Perić, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja, Ljubas 4.

 

 

Leipzig: Mazzucco 5, Mietzner 1, Peter, Hertlein, Kramarczyk, Schulze 3, Kudlacz-Gloc 2, Kurzke, Hubinger 3, Lang 9, Diehl 1, Reimer, Roth, Minevskaja, Reissberg, Urbicht 2.

 

 

Sedemmetrovke: Zagorje 3 (2), Leipzig 2 (2).

 

 

Izključitve: Zagorje 6 minut, Leipzig 4 minute.

 

 

 

Vodstvo slovenskih podprvakinj se je trudilo dobiti pokrovitelja, ki bi vsaj delno pokril stroške domače tekme z Leipzigom, a ga niso našli. Zaradi tega so sprejeli ponudbo nemške ekipe in zato obe tekmi igrajo v gosteh. Prva je bila danes v Dessauu, ki je približno 60 kilometrov oddaljen od Leipziga, druga pa bo v soboto v leipziški Areni.

 

 

Uvod v tekmo za Zagorjanke ni bil najbolj uspešen, saj so v deveti minuti za nemško zasedbo zaostajale že za pet golov (1:6). Zato pa je bilo zanje nadaljevanje veliko boljše, s tremi zaporednimi goli pet minut pred koncem prvega polčasa so se nasprotnicam približale le na gol zaostanka (8:9).

 

 

Takšna je bila razlika tudi ob odhodu na odmor v korist Leipziga (10:9). Do 49. minute so varovanke trenerja Bojana Voglarja še držale korak z nemško ekipo, ki je po osmih krogih nemškega prvenstva na drugem mestu z enakim številom točk kot vodilni Thüringer.

 

 

Zagorjanke so do takrat za ekipo Leipziga zaostajale le za gol (16:17), pred tem pa je bil v 40. minuti izid izenačen (14:14). Toda v nadaljevanju se tekma ni več odvijala po njihovih željah. S štirimi zaporednimi goli so rokometašice Leipziga spet prišle do petih golov prednosti, do konca tekme pa je zaostanek Zagorjank le še naraščal.

 

 

Tjaša Stanko s petimi goli ter Ivana Ljubas in Janja Rebolj s štirimi, so bile najboljše strelke Zagorja, za Leipzig je Saskia Lang dosegla devet golov.

 

 

Povratna tekma bo na sporedu v soboto, 21. novembra 2015, ob 15. uri. Ekipi se bosta znova srečali, a tokrat bo tekma v dvorani Leipzig Arena v Leipzigu.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA ŽENSKE - SEZONA 2015/16