19. 11. 2015

Krimovke ob slovesu od lige prvakinj v Stožicah gostijo Rostov Don

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v petek, 20. novembra 2015, odigrale zadnjo tekmo skupinskega dela v evropski ligi prvakinj v letošnji sezoni. V Stožicah bodo ob 18. uri gostile rusko ekipo Rostov Don.

 

 

Tekma zadnjega (šestega) kroga v skupini A med slovenskimi in ruskimi prvakinjami ne bo imela nobenega tekmovalnega naboja. Že pred medsebojno tekmo v Ljubljani je bilo namreč jasno, da je Rostov Don osvojil prvo mesto v skupini A lige prvakinj z desetimi točkami, Krim Mercator pa zadnje brez osvojene točke.

 

 

Krimovkam so na dosedanjih petih tekmah skupinskega dela lige prvakinj doživele pet porazov. Zmage bržkone ne bodo okusile niti na svoji zadnji sezonski tekmi v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, kajti Rostov si je po zmagi v prejšnjem krogu proti norveškemu Larviku že priigral prvo mesto v skupini A, na petih tekmah pa ni oddal niti točke.

 

 

Ljubljančanke navkljub manjšim prebliskom na nekaterih tekmah v celoti niso bile konkurenčne tekmicam v ligi prvakov, izgubile so obe tekmi proti norveškemu Larviku in romunski ekipi Baia Mare, praznih rok bodo bržkone ostale tudi na obeh dvobojih proti ruskim prvakinjam iz Rostova. Prva medsebojna tekma v Rusiji se je končala z zmagoslavjem gostiteljic s 35:25.

 

 

Ljubljančanke se na poslovilni tekmi od letošnje lige prvakinj želijo prestaviti v lepi luči in upajo na čim večje število gledalcev v dvorani v Stožicah. "Po rezultatski plati nismo tako uspešni, kot smo bili v preteklih sezonah. Se pa velika mera našega uspeha meri v dejstvu, da smo vzporedno skrbeli za razvoj velikega števila naših mladih rokometašic," pravi Krimova trenerka Marta Bon.

 

 

"V tej sezoni smo v ligi prvakinj nastopali z igralkami, ki nimajo izkušenj za tako visoko raven mednarodnega tekmovanja. Navkljub temu so pokazale napredek, kar je bil eden od naših ciljev za to sezono. Trdno sem prepričana, da se bodo naše mlade igralke še naprej kakovostno razvijale, po rezultatski plati pa bo Krim še bolj uspešen na mednarodni sceni," je še dodala trenerka Bonova.

 

 

Pred zadnjim krogom, v katerem bo poleg tekme Krim Mercator - Rostov Don v soboto še tekma Larvik - Baia Mare, je vrstni red v skupini A naslednji: 1. Rostov Don 10 točk, 2. Larvik 6 točk, 3. Baia Mare 4 točke, 4. Krim Mercator 0 točk.

 

 

Igralke Krima Mercatorja se po tekmi z Rusinjami ne bodo poslovile od mednarodne scene. Navkljub zadnjemu mestu v skupinskem delu lige prvakinj bodo svojo evropsko pot nadaljevale v pokalu pokalnih zmagovalk.

 

 

Tekma Krim Mercator - Rostov Don bo v petek, 20. novembra 2015, ob 18. uri. Sodila jo bosta Nemca Robert Schulze in Tobias Tönnies, delegat pa bo Avstrijec Christian Kaschütz.

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2015/16