20. 11. 2015

Krimovke so se od lige prvakinj poslovile s porazom proti Rusinjam

V šestem krogu skupine A v evropski ligi prvakinj so se rokometašice Krima Mercatorja v dvorani v Stožicah srečale z rusko ekipo Rostov Don in doživele že šesti zaporedni poraz. Gostje iz Rusije so zmagale z rezultatom 36:31 (18:14).

 

 

KRIM MERCATOR - ROSTOV DON 31:36 (14:18)

 

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 400, sodnika: Schulze in Tönnies (oba Nemčija).

 

 

Krim Mercator: Abina, Jurič 4, Luković 1, Mavsar 2 (1), Avbelj, Stefanišin, Bajramoska 3, Beganović 1, Marinček, Omoregie 2, Zulić, Koren 6, Pandžić, Barič 8 (5), Obradović 4, Zrimšek.

 

 

Rostov Don: Mehdijeva, Lunde, Slivinska, Petrova 4, Sen 1, Punko 2, Bobrovnikova 2, Davidenko 4, Makejeva 2, Sedojkina, Kiseleva 5, Šimkute 4, Ilina 7 (3), Stepanova 2, Avdekova 2, Borščenko 1.

 

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 6 (6), Rostov Don 3 (3).

 

 

Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Rostov Don 12 minut.

 

 

 

Tekma v Stožicah v zadnjem krogu skupinskega dela tekmovanja v ligi prvakinj ni odločala o ničemer več, saj je bil Krim že pred to tekmo zadnji v skupini A, Rostov pa prvi. Tako je šlo na tekmi v Ljubljani zgolj za čast in prestiž, kljub temu pa je Rostov Don dosegel tudi šesto zmago zapored v tej skupini in potrdil prepričljivo prvo mesto.

 

 

Tudi v tem pogledu je na tekmi med slovenskimi in ruskimi prvakinjami prevladovala kakovost in širina kakovostnega kadra ruske igralske ekipe. Ta je do prve zanesljive prednosti prišla ob koncu prvega dela (polčas 18:14), do končne pa v zadnjih minutah drugega polčasa (končni rezultat 36:31).

 

 

Krimova trenerka Marta Bon je začela s postavo Miša Marinček v vratih, Tamaro Mavsar in Aljo Koren na krilih, Anejo Beganović na položaju krožne napadalke ter Mirjeto Bajramosko, Elizabeth Omoregie in Marijo Obradović na zunanjih položajih. Prvi polčas je večinoma minil v enakovrednem boju, v katerem si ne ena ne druga ekipa do zadnjih minut nista priigrali več kot zadetka prednosti.

 

 

Strelke ene in druge ekipe so bile razpoložene, obrambi pa sta bili porozni. Zadetke sta tako ljubljanska kot ruska ekipa dosegali zlahka. Polona Barič, živahna v obrambi, je v 18. minuti dosegla celo zadetek z več kot polovice igrišča, ko so imele krimovke igralko več, gostje pa so igrale brez vratarke.

 

 

Takrat je Baričeva zadela za Krimovo vodstvo 10:9, nato pa še enkrat z lepim strelom z levega krila za 14:13. A tudi zaradi dveh zapravljenih strelov Baričeve so prišle Rusinje do prednosti 16:14 v 29. minuti, Maja Petrova in Regina Šimkute pa sta v zadnjih sekundah poskrbeli za zajetne štiri zadetke prednosti Rostova ob polčasu (18:14).

 

 

Pri gostjah je sicer na tekmi v Stožicah manjkala doslej tretja strelka lige prvakinj Julija Managarova. Nov udarec pa je Krim doživel, ko je med polčasom dvorano zapustila kapetanka Tamara Mavsar zaradi poškodbe roke, kljub temu pa so se gostiteljice dobro držale v uvodu drugega dela in prednost Rostova praktično izničile.

 

 

Nekajkrat so domače rokometašice prišle samo na gol zaostanka, toda Rusinje so v 40. minuti spet pobegnile za štiri. Nato je Jekaterina Davidenko zadela že za 26:21, a so se slovenske prvakinje tudi ob pomoči obramb vratarke Miše Marinček znova vrnile v igro in prek Mance Jurič v 47. minuti znižale samo na minus ena (25:26).

 

 

Alja Koren je nekaj trenutkov zatem izid poravnala na 26:26, Juričeva pa je v 50. minuti zadela za 28:27. Toda v zadnjih minutah so si domače rokometašice privoščile preveč napak, ki so jih gostje unovčile, naredile delni izid 5:0 in prepričljivo zmagale.

 

 

Krim Mercator bo tako po šestih porazih na šestih tekmah v ligi prvakinj in zadnjem mestu v skupini A letošnjo sezono v evropskih tekmovanjih nadaljeval v pokalu pokalnih zmagovalk.

 

 

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Če ne bi bilo padca v igri, bi mi spreminjali vso znanost in teorijo športne vadbe. Na nek način to celo delamo. Glede na to, da sem na hitrico izračunala, da smo imeli na bokih 20-letne igralke in z izkušnjami 0,3 leta ali manj, potem vemo, kaj je bilo. To so pač te stvari. Sem zadovoljna s pristopom, odločnostjo, osredotočenostjo. Je pa naravno dejstvo, da se zgodijo ti padci. Všeč mi je pa bilo, da smo tako izkušene igralke, kot so Rusinje, prisilili k toliko napakam. Toliko jih one še niso delale. Zaradi te obrambe sem vesela in je to velik dosežek."

 

 

Polona Barič, igralka Krima Mercatorja: "V ekipi je veliko takih igralk kot jaz, ki smo prvič igrale v ligi prvakinj. Zato sem s svojo igro zadovoljna, pa tudi svojim soigralkam moram čestitati, saj smo pokazale dobro, srčno igro. Škoda pa je črnih minut, ki se nam zgodijo na vsaki tekmi, in to ko imamo tekmice že v svojih rokah. Zmanjka moči in tekmice spet povedejo. Ampak vseeno sem zadovoljna z igro in pristopom. Če bomo tako nadaljevale, se nam obeta kakšna zmaga."

 

 

 

Foto: RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2015/16