20. 11. 2015

Celjani v ligi prvakov znova z Veszpremom, a tokrat na Madžarskem

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v slabem tednu odigrali še drugo tekmo z madžarskim velikanom iz Veszprema. Na tekmi sedmega kroga skupine A v evropski ligi prvakov v Zlatorogu so klonili s 27:30 (11:17), tekma osmega kroga pa bo v soboto, 21. novembra, ob 16. uri na Madžarskem.

 

 

Celjani so v Veszprem odpotovali povsem neobremenjeni, bolj ali manj jim je jasno, da je kakovost odločno na strani vzhodnih sosedov, ki so svojo moč pokazali že na nedeljskem dvoboju v mestu ob Savinji. Madžarska zasedba se bo dvoboja s slovenskim prvakom lotila brez kalkulacij, saj želi osvojiti prvo mesto v skupinskem delu in se neposredno uvrstiti v četrtfinale letošnje lige prvakov.

 

 

Celjsko moštvo je v generalki za sobotni dvoboj na domačih tleh ugnalo trebanjski Trimo in z velenjsko ekipo nadaljuje mrtvi tek v državnem prvenstvu, v soboto pa ga v mestu v neposredni bližini Blatnega jezera čaka veliko zahtevnejše naloga proti madžarski zvezdniški ekipi. V njej je kopica imenitnih igralcev, kot so Španca Cristian Ugalde in Jose Maria Rodriguez, Islandec Aron Palmarsson, Srb Momir Ilić, tu je še madžarska plejada na čelu z Laszlom Nagyjem.

 

 

A v madžarski ekipi so tudi številni nekdanji igralci celjskega moštva, kot so Slovenec Gašper Marguč, Hrvati Ivan Slišković, Mirko Alilović in Renato Sulić, Madžar Mate Lekai in Bošnjak Mirza Terzić. "Skozi celotno tekmo moramo igrati maksimalno zbrano, trezno in brez nepotrebnih napak. Na njihovo resnično zahtevno obrambno postavitev 6-0 moramo igrati raznovrstno, jih poizkušati raztegniti in nato iskati luknje v njej, ki bi nam prinesle zadetke," pravi trener celjske ekipe Branko Tamše.

 

 

"Priložnosti bo potrebno ustvarjati za drugega, igrati kolektivno, poleg tega pa se moramo izjemno hitro vračati v obrambo ter skrbeti, da gostitelji ne bi zadihali s polnimi pljuči. Madžari bodo gotovo ponovno igrali zelo preudarno, šahovsko v napadu, na kar moramo odgovoriti maksimalno agresivno. Če nam bo to uspelo, potem nam bo uspel tudi protinapadi in lahki zadetki. To je moja želja, bomo videli, ali bomo v tem tudi uspešni," je še dodal trener Tamše.

 

 

Poleg že nekaj časa zaradi poškodbe odsotnega Davida Razgorja trener Tamše na tekmi na Madžarskem ne bo mogel računati niti na levičarja Žiga Mlakarja, ki se je poškodoval na nedeljski tekmi v Zlatorogu proti Veszpremu. "V Veszprem ne odhajamo z belo zastavo. Domači se bodo morali še enkrat potruditi za zmago, mi pa jih bomo seveda poizkušali presenetiti. Z borbeno predstavo lahko ponovimo zadnje minute s prve medsebojne tekme, ko smo dosegali hitre in lahke zadetke, pogoj za to pa je seveda dobra obramba," je dejal mladi desnokrilni rokometaš celjskega kluba Blaž Janc.

 

 

"Na tej tekmi bomo bržkone prikrajšani za Mlakarja, kar pomeni, da bom verjetno tudi sam zaigral na zunanjem položaju. Tega sem vajen iz mladinske reprezentance, pri nas pa se zaradi tega sistem igre ne bo veliko menjal. Morda pa pridobimo malo na hitrosti, saj smo v tem primeru še nižja ekipa," pred tekmo v Veszpremu še dodaja Janc.

 

 

Celjska ekipa ima proti madžarski negativno statistiko. Na dosedanjih enajstih medsebojnih dvobojih je doživela kar devet porazov: slavila je le leta 2007, tega leta je z Veszpremom tudi igrala neodločeno, medtem ko je ostalih devet tekem izgubila.

 

 

Tekma Veszprem - Celje Pivovarna Laško bo v soboto, 21. novembra 2015, ob 16. uri. Sodila jo bosta Šveda Mirza Kurtagić in Mattias Wetterwik, delegat pa bo Črnogorec Predrag Pavičević.

 

 

V osmem krogu skupine A bodo poleg tekme Veszprem - Celje Pivovarna Laško na sporedu še tri, vse v soboto, 21. novembra, pari pa so: Bešiktaš - Wisla Plock, Zagreb - Flensburg in Paris St. Germain - Kiel. Vrstni red v skupini A po 7. krogu: Paris St. Germain 12 točk, Veszprem 11, Flensburg 10, Kiel 8, Zagreb 6, Wisla Plock 5, Celje Pivovarna Laško in Bešiktaš po 2.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16