20. 11. 2015

Pokal EHF: Gorenje in Maribor Branik v tretjem krogu kvalifikacij

V tretjem krogu kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del evropskega pokala EHF bosta nastopila tudi Gorenje Velenje in Maribor Branik. Velenjčane čakata tekmi z danskim Holstebrojem, Mariborčane pa z romunskim Dinamom iz Bukarešte.

Gorenje bo prvo tekmo s Holstebrojem odigralo v nedeljo, 22. novembra 2015, ob 17. uri v Rdeči dvorani. "Naš cilj je jasen: želimo se uvrstiti v skupinski del pokala EHF. To vsekakor ne bo lahko, saj je danska ekipa kljub nekaterim kadrovskim spremembam zelo kvalitetna. Danci so zmagali na svojih zadnjih petih tekmah, tako da nas čaka zelo zahtevna naloga," pravi trener velenjskega kluba Gregor Cvijič.

"Z Danci se en bo igralo le 60 minut, ampak skupaj 120. Prvi polčas, ki ga bomo odigrali v Velenju, bo za nas ekstremno pomemben, ne bo pa to seveda tudi končni rezultat. Vsem nam je jasno, da bo končna odločitev o tem, kdo se bo uvrstil v skupinski del pokala EHF, padla po povratni tekmi na Danskem. Glede na naš cilj sem prepričan, da bo to Gorenje," dodaja trener Cvijič.

Gorenje se je z Danci že srečalo v prejšnji sezoni: v četrtfinalu pokala EHF so Velenjčani obe tekmi dobili z golom razlike in se uvrstili na zaključni turnir najboljših štirih klubov v Berlinu. "Mogoče letos res nismo imeli sreče pri žrebanju, vendar vseeno mislim, da smo realno boljša ekipa od Holstebroja. Na nas pa je, da to seveda pokažemo in dokažemo tudi na igrišču. Verjamem, da smo sposobni izločiti Dance," napoveduje Gorenjev igralec Staš Skube.

Podobno razmišlja tudi Skubetov klubski soigralec Mario Šoštarič. "Po sredini prvenstveni tekmi z Ormožani so naše misli usmerjene le na Holstrebro. Dance dobro poznamo že iz prejšnje sezone, zato vemo, za kakšno ekipo gre, čeprav je odšlo nekaj pomembnih igralcev. Že v domači Rdeči dvorani bomo poskušali narediti vse, da na povratno tekmo na Dansko odpotujemo s čim večjo razliko," je povedal desnokrilni igralec Mario Šoštarič.

Igralce Maribora Branika prva tekma tretjega kroga kvalifikacij v pokalu EHF čaka v soboto, 20. novembra 2015, ob 19.30 v domači dvorani Tabor. Njihov nasprotnik bo Dinamo iz Bukarešte, v domačem taboru pa pričakujejo in upajo, da bodo ponovili dosežek iz tekmovalne sezone 2012/13, ko se je Maribor uvrstil v skupinski del evropskega pokala EHF.

"Pripravljali smo se v tej smeri, da gremo na obeh tekmah, tako v Mariboru kot v Bukarešti, na zmago. Ne smemo razmišljati o tem, da bomo doma igrali na pozitiven rezultat in ga nato branili v Romuniji, saj se take stvari ponavadi ne iztečejo dobro. Mislim, da imamo dovolj kakovostno moštvo tudi za tekmo v gosteh," pravi trener mariborske ekipe Slavko Ivezič pred prvo tekmo z Dinamom, ki je trenutno na prvem mestu v romunski ligi.

Dinamo ima poleg romunskih igralcev tudi šest tujcev iz petih različnih držav (Francija, Hrvaška, Črna gora, Iran in Bosna in Hercegovina). "Dinamo je izkušena ekipa, sestavljena iz domačih igralcev in nekaterih iz tujine. Romunska ekipa je dobra in izkušena, mi pa imamo prednost v mladosti, večji hitrosti in uigranosti. Igro bomo gradili na dobri obrambi, hitrih protinapadih in visokem ritmu skozi vso tekmo," dodaja trener Ivezič.

Kapetan mariborske ekipe Nikola Špelić se je po poškodbi kolena uspešno vrnil na igrišče. "Spomini na sezono 2012/13 so zelo lepi, tudi tokrat pa bomo dali vse od sebe, da ponovimo tisto uspešno zgodbo. Naša forma je dobra, samozavest pa se je po nekaj zaporednih zmagah v slovenski ligi spet dvignila. Želi, si, da bi nas še bolj polna dvorana Tabor ponesla do zmage proti Dinamu. Upam, da bo ta čim višja," pravi kapetan Nikola Špelić.

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2015/16