20. 11. 2015

Mlinotest lovi uvrstitev v osmino finala evropskega pokala Challenge

Igralke Mlinotesta bodo v nedeljo, 22. novembra 2015, ob 18. uri v dvorani ŠRC Police v Ajdovščini odigrale povratno tekmo tretjega kroga evropskega pokala Challenge proti črnogorski ekipi Danilovgrad. Mlinotest je prvo tekmo v gosteh dobil s 30:24.

 

 

Ljubitelji rokometa v Ajdovščini in okolici si bodo lahko po 21 letih spet ogledali evropsko tekmo. Mlinarke so velik del naloge na poti k uvrstitvi v osmino finala tega tekmovanja opravile že na prvi tekmi v Črni gori, ko so v Danilovgradu zmagale s šestimi goli razlike - končni rezultat je bil 30:24 (15:8).

 

 

Na tekmi v Črni gori je Slavica Schuster dosegla devet golov, osem jih je prispevala Teja Ferfolja, šest pa Tina Rojc. Te tri igralke so skupaj dosegle kar 23 golov oziroma večino od 30, kolikor jih je Mlinotest dosegel na gostujočem igrišču.

 

 

Kljub visoki prednosti z gostovanja v Danilovgradu rokometašice Mlinotesta tudi na domačem terenu obljubljajo borbeno igro. Upajo, da jim bo ob podpori glasnih domačih navijačev uspel preboj v naslednji krog.

 

 

V domači ekipi nimajo težav s poškodbami in odsotnostmi, tako da se bodo Ajdovke gostjam zoperstavile v popolni zasedbi. Glede na popolno igralsko zasedbo in prednost šestih golov iz Črne gore v taboru Mlinotesta z razlogov računajo na preboj v osmino finala evropskega pokala Challenge.

 

 

Tekma Mlinotest Ajdovščina - Danilovgrad bo v nedeljo, 22. novembra 2015, ob 18. uri. Sodila jo bosta Makedonca Ismailj Metalari in Nenad Nikolovski, delegat pa bo Boris Ivanović iz Srbije.

 

 

 

Foto: Primož Brecelj

 

 

 

EVROPSKI POKAL CHALLENGE ZA ŽENSKE - SEZONA 2015/16