21. 11. 2015

Pokal EHF: Maribor doma z golom razlike premagal romunski Dinamo

Igralci Maribora Branika so na prvi tekmi tretjega predkroga evropskega pokala EHF v dvorani Tabor premagali romunski Dinamo iz Bukarešte s 27:26 (15:11). Povratna tekma bo v nedeljo, 29. novembra 2015, ob 17. uri v Bukarešti.

MARIBOR BRANIK - DINAMO BUKAREŠTA 27:26 (15:11)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 700, sodnika: Alijev in Agakišejev (oba Azerbajdžan).

Maribor Branik: Čudič, Mijušković, Kastelic, Cingesar 7 (1), Žmavc, Kaleb 4, Špelić, Jamnik 4, Poklar 3, Hrastnik 1, Fidel 1, Špende 4, Verdinek 3, Čagalj, Štumpfl, Mišković.

Dinamo Bukarešta: Makaria, Grigoras, Irimus, Ragot 2, Milašević 1, Diaw 1, Asoltanei 4, Mironescu 1, Savencu, Balut, Sandru 4, Cimpan 1, Vancea, Zulfić 3 (3), Mocanu, Vranković 9.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 2 (1), Dinamo Bukarešta 3 (3).

Izključitve: Maribor Branik 4 minute, Dinamo Bukarešta 2 minuti.

Mariborčani so slabo opravili prvi del svoje naloge na poti do skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. V štajerski prestolnici so tekmece iz Bukarešte po izjemno slabi končnici premagali le z golom razlike, preboj med 16 pa si morajo zagotoviti čez teden dni v romunski prestolnici.

Slovensko-romunski dvoboj je bil poln preobratov. Izbranci domačega trenerja Slavka Iveziča so ga začeli prepričljivo, v sedmi minuti so povedli s 4:2, a so jih gosti že tri minute kasneje ujeli (4:4).

V 16. minuti tekme so jim Romuni pobegnili že na tri gole razlike (8:5). Mariborčane ni zajela panika, počasi in so vztrajno lomili odpor gostov, učinkovito predstavo pa prikazali v končnici prve polovice tekme in po preobratu na veliki odmor odšli s prednostjo štirih golov (15:11).

V drugem polčasu so imeli Mariborčani vse do 51. minute tekmece iz Romunije pod svojim nadzorom, vodili pa so že s šestimi goli prednosti (22:16). Toda po vodstvu s petimi goli (25:20 v 53. minuti) se jim je povsem zaustavilo, rokometaši iz romunske prestolnice pa so njihove težave s pridom izkoristili.

Štiri minute kasneje je vodstvo gostiteljev skopnelo na samo gol razlike (26:25). V zadnjih petih minutah domačim rokometašem ni uspelo narediti kakovostnega napredka v svoji igri, bolj ali manj pa jim je tudi jasno, da jih v romunski prestolnici čaka izjemno zahtevna naloga, če se želijo uvrstiti v skupinski del pokala EHF.

V mariborski ekipi je bil najbolj učinkovit Darko Cingesar s sedmim goli, Ante Kaleb, Grega Jamnik in Aleksander Špende so dosegli po štiri zadetke.

Slavko Ivezič, trener Maribora Branika: "Odigrali smo dobro, skoraj vrhunsko vse do zadnjih nekaj črnih minut. Žal mi je, da se je to zgodilo, a se ni zgodilo brez razloga. Igrali smo proti zelo dobri in fizično močni ekipi, ki ima veliko rokometnega znanja in ni zastonj na prvem mestu romunskega prvenstva. V zaključku tekme smo naredili napako ali dve preveč, a je to tudi posledica manj izkušenj od nasprotnika. Menim, da smo nakazali, da lahko, a nam po drugi strani še nekaj manjka. Imamo pozitiven rezultat, Dinamo mora doma zmagati in možnosti obstajajo. V Bukarešti nikakor ne bo enostavno, ampak se ne bomo predali. Do tekme bomo analizirali vse napake in jih skušali popraviti do nedeljskega povratnega srečanja."

Foto: RK Maribor Branik

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2015/16