21. 11. 2015

Celjani na gostovanju namučili Veszprem, a znova ostali praznih rok

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v osmem krogu skupine A v ligi prvakov gostovali pri Veszpremu na Madžarskem in izgubili z 28:34 (15:17). V naslednjem krogu bodo Celjani v soboto, 28. novembra 2015, ob 17.30 v Zlatorogu gostili nemški Kiel.

 

 

VESZPREM - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 34:28 (17:15)

 

 

Veszprem - Dvorana Arena Veszprem, gledalcev: 5000, sodnika: Kurtagić in Welterwik (oba Švedska).

 

 

Veszprem: Mikler (1 obramba), Alilović (15 obramb), Gulyas, Ivancsik 5, Schuch, Ilić 7 (4), Palmarsson 3, Szeitl, Nagy 4, Ugalde 1, Marguč 3, Rodriguez 1, Terzić 1, Sulić 8, Lekai, Slišković 1.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (1 obramba), Gajić (4 obrambe), Blagotinšek 5, Ivić 6 (2), Barbarskas, Janc 5, Marguč, Poteko 2, Zarabec 6, Dujmovič 2, Kodrin, Fižuleto, Patrianova, Dobelšek, Pešić, Žvižej 2.

 

 

Sedemmetrovke: Veszprem 4 (4), Celje Pivovarna Laško 3 (2).

 

 

Izključitve: Veszprem 4 minute, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

 

 

 

Slovenski prvaki so vse bolj oddaljeni od uvrstitve v osmino finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Na dosedanjih osmih tekmah so osvojili samo dve točki na uvodni tekmi proti turškemu Bešiktašu, nato pa vselej igrišče zapustili sklonjenih glav.

 

 

Celjanom je v osmem krogu v mestu v neposredni bližini Blatnega jezera še drugič v slabem tednu rokometno mero vzel favorizirani Veszprem. Pred tem so pivovarje na kolena položili še hrvaški Zagreb, poljska Wisla iz Plocka, nemška Flensburg in Kiel ter francoski PSG. Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila nemški Kiel, tekma pa se bo v dvorani Zlatorog v soboto, 28. novembra, pričela ob 17.30.

 

 

Celjski ekipi tradicionalna mednarodna tekmica z Madžarske ne leži, v današnjem dvanajstem medsebojnem dvoboju je doživela že deseti poraz, edina pozitivna izida segata v leto 2007, ko jo je enkrat premagala in igrala neodločeno. Izbranci Branka Tamšeta so obračun v veszpremski Areni odprli veliko bolje kot pred slabim tednom v Zlatorogu in po slabih treh minutah povedli kar s 3:0.

 

 

A mednarodno obarvana domača in vrhunska zasedba je hitro strnila svoje vrste in v deveti minuti izenačila na 5:5. Minuto kasneje so si gostitelji z golom hrvaškega krožnega napadalca Renata Sulića prvič povedli (6:5), nato pa je sledilo pet zaporednih izenačenj od 6:6 do 10:10.

 

 

Z delnim rezultatom 3:0 je ekipa trenerja Branka Tamšeta v 21. minuti znova poskrbela za vodstvo s plus tri (13:10), a Veszprem je hitro poskrbel za nov preobrat. V petih minutah so madžarski prvaki dosegli pet golov zapored, v tem času niso prejeli nobenega in v 27. minuti je bilo na semaforju 15:13.

 

 

V zadnjem delu prvega polčasa so se Celjani še dvakrat uspeli približati samo na gol zaostanka (14:15, 15:16), na veliki odmor pa so gostje iz Slovenije odšli z minus dva (15:17). Začetek drugega polčasa je pripadel Tamšetovi četi, ki je imela pri zaostanku s 17:18 priložnost za izenačenje, vendar je Hrvat Šime Ivić zapravil sedemmetrovko.

 

 

V nadaljevanju so Celjani trikrat zapored prišli le na gol razlike (18:19, 19:20, 20:21), nato pa so Madžari spet dodali plin in istočasno kaznovali padec v igri gostujoče ekipe. Predvsem po zaslugi Hrvata Renata Sulića in Srba Momirja Ilića je imel Veszprem v 43. minuti prvič tri gole prednosti (23:20), pet minut pozneje pa že štiri (25:21).

 

 

Islandec Aron Palmarsson je v 50. minuti Veszpremu priigral prvo vodstvo za pet (27:22). Gašper Marguč, Slovenec v dresu madžarskega kluba, je v 53. minuti poskrbel za rekordno razliko v korist gostiteljev - šest golov (30:24).

 

 

Takrat je postalo jasno, da je zmagovalec tekme v polni dvorani Arena Veszprem dokončno odločen. Celjanom se je v končnici uspelo nekajkrat približati na štiri gole razlike, toda Španec Cristian Garcia Ugalde je s svojim edinim golom na tekmi prav v zadnji minuti poskrbel za izenačitev najvišje prednosti svojega moštva in končni rezultat 34:28. 

 

 

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Šime Ivić in Miha Zarabec. Oba sta dosegla po šest golov, Blaž Janc in Blaž Blagotinšek pa sta prispevala po pet zadetkov. Pri Veszpremu sta bila najučinkovitejša Renato Sulič (8) in Momir Ilić (7).

 

 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Kljub porazu smo lahko s kar nekaj zadevami zadovoljni. Večji del prvega polčasa smo igrali tako, kot smo trenirali in se dogovorili, tudi samo tekmo pa smo zelo dobro odprli. To je edini način, da lahko igraš proti tako močnemu nasprotniku, kot je Veszprem. Pokazali smo, da smo sposobni igrati s temi ekipami najvišjega nivoja, kar je pomembno za našo samozavest, prav tako pa se v igro dobro vračajo poškodovani igralci. Žal je bilo to težko držati ves čas in tako smo ponovno naredili nekaj tistih napak, ki si jih ne želimo, prav tako pa nisem zadovoljen z obrambo. V določenih delih tekme je bila na dobrem nivoju, a pa je 34 zadetkov preveč, če želiš doseči kaj več. Glede na potek tekme je poraz tudi nekoliko previsok, a napake, ki smo jih naredili, so domači kaznovali s hitrimi in lahkimi zadetki. Napak je bilo enostavno preveč, ki si jih na tem nivoju ne smeš privoščiti, saj si takoj kaznovan. Veszprem je zasluženo slavil."

 

 

Rezultati 8. kroga v skupini A: Veszprem - Celje Pivovarna Laško 34:28 (17:15), Bešiktaš - Wisla Plock 29:38 (15:19), Zagreb - Flensburg 23:30 (10:15), Paris St. Germain - Kiel 37:30 (18:12).

 

 

Lestvica: Paris St. Germain 14, Veszprem 13, Flensburg 12, Kiel 8, Wisla Plock 7, Zagreb 6, Celje Pivovarna Laško in Bešiktaš po 2.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16