22. 11. 2015

V Rdeči dvorani danski Holstebro za štiri gole boljši od Gorenja

Na prvi tekmi tretjega predkroga evropskega pokala EHF so rokometaši Gorenja v Rdeči dvorani gostili dansko ekipo Tvis Holstebro. V Velenju so se veselili gostje z rezultatom 29:25 (16:14), povratna tekma pa bo v nedeljo, 29. novembra 2015, na Danskem.

 

 

GORENJE VELENJE - TVIS HOLSTEBRO 25:29 (14:16)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1200, sodnika: Baumgart in Wild (oba Nemčija).

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 6, Cehte, Medved 1, S. Burić 1, Ovniček 2, Szyba 3, Skube 5, Golčar, Šoštarič 5, Kleč, Gams, Ratajec, Nosan 2, Bećiri.

 

 

Tvis Holstebro: Gade, Hansen, Wiesmach Larsen 2, Nielsen 2, Larholm 8, Karlsson 1, Sörensen 2, Bramming 2, Thogersen, Oechsler, Blazejewicz, Bitsch, Balling 11, Andersen 1.

 

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (2), Tvis Holstebro 3 (3).

 

 

Izključitve: Gorenje Velenje 12 minut, Tvis Holstebro 6 minut.

 

 

Rdeči karton: S. Burić (Gorenje Velenje, 39. minuta).

 

 

 

Velenjskim rokometašem se je "prvi polčas" boja za uvrstitev v skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini proti tekmecem iz Holstebroja povsem izjalovil. V Rdeči dvorani so izgubili za štiri gole, slovenskim podprvakom pa je po razpletu današnje tekme jasno, da jih na povratni tekmi na Danskem, ki se bo v nedeljo, 29. novembra, pričela ob 13. uri, čaka vražje težko delo za evropsko preživetje.

 

 

Rokometaši iz Velenja in Holstebroja so se dodobra spoznali že aprila letos. Po dveh izenačenih četrtfinalnih tekmah pokala EHF so smetano pobrali slovenski podprvaki po dveh tesnih zmagah - v Velenju je bilo z 28:27, v Holstebroju pa 31:30 - in se uvrstili na sklepni turnir v nemški prestolnici, kjer so v konkurenci Füchseja iz Berlina, HSV in Skjerna zasedli končno četrto mesto.

 

 

Na današnjem obračunu se je od prve minute odvijal neizprosen boj za vsako žogo, rezultatski nadzor pa so imeli igralci iz Hamletove dežele. Že po sedmih minutah so gostje vodili s 4:1, ekipa trenerja Gregorja Cvijiča pa je prvič izenačila šele pri rezultatu 9:9 v 16. minuti.

 

 

Vseeno velenjska igra nikakor ni stekla, v njihovih vrstah je bilo vse preveč posamičnih akcij in premalo kolektivne igre, pa tudi obramba ni bila na najvišji ravni. Vse te vrzeli so njihovi tekmeci s pridom izkoristili in na polčasu ušli za dva gola (14:16).

 

 

Tudi druga polovica tekme se je slabo začela za izbrance domačega trenerja Cvijiča. Na danski strani je bil nezaustavljiv Peter Balling, ki je do 35. minute že osemkrat zatresel Gorenjevo mrežo, do konca tekme pa je skupaj dosegel kar 11 golov.

 

 

Po tretji dvominutni izključitvi je v 39. minuti igrišče zelo hitro moral zapustiti krožni napadalec in eden od stebrov velenjske obrambe Senjamin Burić. Ob tem se je na semaforju zasvetil negativni izid za velenjsko ekipo (15:20) in vedno bolj je kazalo na poraz domačih rokometašev.

 

 

Velenjčani so zadnjih deset minut začeli s primanjkljajem štirih golov (21:25), navkljub trudu in želji pa tekme niso postavili na glavo. To jim je onemogočila enostavna igra danske zasedbe, pa tudi njen razpoloženi vratar Jonas Hansen, ki je zbral 15 obramb, od tega kar 12 v drugem polčasu.

 

 

V velenjski ekipi je bil na današnji tekmi strelsko najbolj učinkovit Miloš Božović s šestimi goli, Staš Skube in Mario Šoštarič pa sta dosegla po pet zadetkov.

 

 

Gregor Cvijić, trener Gorenja: "Danes smo tekmo izgubili že v prvem polčasu, saj nismo odigrali tako, kot bi morali. Danci niso pokazali nič novega, mi pa smo imeli preveč krhke roke, naredili smo preveč tehničnih napak in igra nam ni stekla. Rezultat je seveda temu primeren. V sredo nas sedaj najprej čaka Ribnica, nato pa gremo na Dansko - po zmago in napredovanje."

 

 

Mario Šoštarič, igralec Gorenja: "Nismo bili na dostojni ravni za takšnega nasprotnika, kot je Holstebro. Videlo se je, da so Danci igrali zbrano, kvalitetno in z majhnim številom tehničnih napak. Mi pa smo na drugi strani teh napak napravili preveč in obenem razbranili njihovega vratarja. To je šele prvi polčas, na Danskem se igra še drugih šestdeset minut. Mislim, da nič še ni izgubljeno, smo si pa danes vsekakor zelo otežili nastop v skupinskem delu tekmovanja."

 

 

 

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević / RK Gorenje Velenje

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2015/16