25. 11. 2015

Riko Ribnica - Gorenje Velenje 24:27 (16:13)

Odločitev o zmagovalcu na tekmi 12. kroga v 1. NLB Leasing ligi za moške v Ribnici je padla po preobratu v drugem polčasu. Potem ko so gostitelji ob polčasu vodili s 16:13, je Gorenje šele v končnici poskrbelo za preobrat in na koncu zmagalo s 27:24.

 

 

RIKO RIBNICA - GORENJE VELENJE 24:27 (16:13)

 

 

Ribnica - Športna dvorana, sodnika: Kavalar in Leskovec (oba Celje).

 

 

Riko Ribnica: M. Grebenc, Perovšek, Leban 3 (3), Fink 2, Ceimins 2, J. Grebenc 5, Knavs, Henigman, Skušek 4 (1), Pucelj 4, Abrahamsberg, Nosan 2, Kljun, Batinič 1, Atanasov, Košmrlj 1.

 

 

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 1, Cehte, S. Burić 2, Ovniček 4, Szyba 3, Skube 5, Golčar 2, Šoštarič 4 (1), Kleč 2, Gams 3, Zaponšek, Ratajec 1, Nosan, Bećiri.

 

 

Sedemmetrovke: Riko Ribnica 5 (4), Gorenje Velenje 2 (1).

 

 

Izključitve: Riko Ribnica 10 minut, Gorenje Velenje 8 minut.

 

 

 

Velenjčani so v generalki za nedeljsko povratno tekmo tretjega kroga evropskega pokala EHF z danskim Holstebrojem - na prvi tekmi v Rdeči dvorani so izgubili s 25:29 - po razburljivi končnici slavili v deželi suhe robe. Za slovenske podprvake je to enajsta zmaga v elitnem domačem ligaškem tekmovanju, izkupiček Ribničanov pa je polovičen, na dvanajstih tekmah so dosegli šest zmag in doživeli ravno toliko porazov.

 

 

Gostitelji so v prvi polovici tekme povsem zasenčili favorizirane "ose", ki so na igrišču delovale povsem razglašeno in bile pod vtisom nedeljskega bolečega poraza proti danskim predstavnikom. Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so vse te velenjske težave dobro izkoristile, po dokaj izenačenem uvodu prevzeli vajeti igre v svoje roke in si na polčasu priigrali kar zajetno prednost treh golov (16:13).

 

 

Gostitelji so bili do same končnice v prednosti, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so rokometaši iz Šaleške doline vendarle strnili svoje vrste in poskrbeli za "mir v hiši" pred izjemno pomembnim dvobojem v Hamletovi deželi. Ose so bile odlične v končnici, po izidu 23:23 so naredile delni izid 4:1 in odločile tekmo sebi v prid.

 

 

V gostujoči zasedbi je bil najbolj učinkovit Staš Skube, v domači Jan Grebenc, oba sta dosegla po pet golov.

 

 

Zasedba iz Ribnice bo v prihodnjem krogu gostovala v Izoli, velenjska pa bo gostila novomeško Krko. Obe tekmi bosta v soboto, 5. decembra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16